Insula tropicală Bali impune o nouă taxă pentru turiştii străini

Publicat:

Insula tropicală Bali impune o nouă taxă pentru turiştii străini

Insula indoneziană Bali începe de miercuri să impună turiştilor o taxă de 150.000 de rupii ( 9 euro) pentru conservarea „Insulei Zeilor”, au anunţat autorităţile, informează AFP, citată de Agerpres.


Insula vulcanică cu plajele sale de nisip fin, care atrage anual milioane de vizitatori străini, vrea să îşi consolideze finanţele pentru a combate efectele nedorite ale turismului, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Austria vrea să renunţe la gazele din Rusia

„Această taxă urmăreşte să protejeze cultura şi mediul din Bali, a declarat luni guvernatorul interimar al Bali-ului, Sang Made Mahendra Jaya, în cadrul unei ceremonii de lansare.

Taxa se va aplica turiştilor străini care sosesc în Bali din străinătate sau din alte regiuni ale Indoneziei și va trebui plătită online prin intermediul portalului „Love Bali”, potrivit unui comunicat.

Taxa nu se va aplica turiştilor indonezieni.

Guvernatorul interimar al Bali-ului, Sang Made Mahendra Jaya a declarat că plata online va reduce cozile pentru vizitatorii care sosesc.

Între ianuarie şi noiembrie anul trecu, circa 4,8 milioane de turişti au vizitat Bali, potrivit cifrelor oficiale, în condiţiile în care sectorul turistic al insulei, care a avut mult de suferit de pe urma pandemiei de COVID-19 din cauza închiderii graniţelor, continuă să se redreseze.

Populaţia majoritar hindusă a insulei, șocată de unele comportamente ale turiștilor străini

Citește și: Igor Grosu: „nu vad o necesitate ca noi să apelăm la gazul rusesc”

Insula tropicală s-a angajat să combată comportamentul inadecvat al turiştilor în urma mai multor incidente, care au implicat în special străini care s-au dezbrăcat în temple şi în locuri sacre, şocând populaţia majoritar hindusă a insulei.

În 2023, guvernul local a publicat un ghid pentru turiştii care ajung în Bali, în care se explică ce comportamente sunt de evitat.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Euro 2024: Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor cu un mesaj de extremă dreapta

Euro 2024: Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor cu un mesaj de extremă dreapta Federaţia Austriacă de Fotbal (ÖFB) s-a distanţat...

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc Rusia a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu rachete şi drone instalaţii energetice şi...

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată Curtea Supremă iraniană a anulat condamnarea la moarte a celebrului rapper Toomaj Salehi, închis...

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.