Întăriri din partea pompierilor şi militarilor în lupta cu incendiile forestiere din Maroc

Publicat:

Sprijinite de pompieri şi militari, serviciile marocane de luptă antiincendiu au continuat sâmbătă să combată focurile care devastează de patru zile zone împădurite îndepărtate din nordul regatului, au declarat autorităţile locale pentru AFP, potrivit agerpres.  

Jumătate din cele aproximativ 4.660 de hectare afectate de dezastre au fost distruse total în provincia Larache, unde este localizat cel mai important focar şi unde a murit o persoană.


https://youtu.be/AU0BEaq3lyM

În total, 1.325 de familii din 19 sate au fost evacuate până în prezent în această regiune, potrivit unor surse locale.

Citește și : Biden i-a asigurat pe liderii arabi că SUA vor rămâne ferm angajate față de aliații lor din Orientul Mijlociu

Întăriri suplimentare din partea armatei şi pompierilor au fost desfăşurate începând de vineri, în special la Ksar El Kebir, una din cele mai expuse zone, greu accesibilă.

Sute de hectare de pădure au fost distruse în provinciile învecinate Ouazzane, Tetouan şi Taza.

Incendiile sunt înteţite de temperaturi foarte ridicate, care se apropie de 40 de grade, şi rafale violente de vânt, dar eforturile dublate ale pompierilor combinate cu condiţiile meteo puţin mai favorabile sugerează un răgaz duminică.

Cauzele acestor incendii nu sunt cunoscute, dar nu este exclus factorul uman, potrivit autorităţilor.

Pe lângă patru bombardiere de apă Canadair ale armatei şi patru avioane agricole Turbo Thrush, în ritmul a zeci de rotaţii, mai multe sute de elemente ale Protecţiei civile, apelor şi pădurilor, ale Forţelor armate regale şi ale jandarmeriei, asistate de autorităţile locale şi de voluntari sunt mobilizate în continuare pentru a încerca să oprească înaintarea incendiilor.

Un total de 2.782 de hectare de pădure au fost afectate de 285 de incendii din ianuarie până în septembrie 2021 în Maroc, în special în regiunea muntoasă Rif (nord), potrivit Departamentului apelor şi pădurilor.

Citește și : România se teme de Putin, dar și Putin ar trebui să se teamă de România – Bloomberg

Marocul este lovit de câteva zile de un val de căldură, cu temperaturi care se apropie de 45 de grade Celsius, într-un context de secetă extraordinară şi stres hidric.

Peste Strâmtoarea Gibraltar, incendii devastatoare fac ravagii şi în sudul Europei Occidentale, ca urmare a unui val de căldură care ar putea doborî câteva recorduri de temperatură la începutul săptămânii viitoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în...

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o ‘ordine internaţională dominată de SUA’

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o 'ordine internaţională dominată de SUA' Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat din...

Zeci de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera cu R.Moldova, în ultimele 72 de ore

Zeci de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera cu R.Moldova, în ultimele 72 de ore În ultimele 72 de ore, polițiștii de frontieră din...

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris În acest an, reprezentanții echipei olimpice naționale vor concura în 10...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.