Investiție uriașă în România: Se construiește cel mai mare mall

Publicat:

Investiție uriașă în România: Se construiește cel mai mare mall

Compania sud-africană MAS Real Estate, în colaborare cu firma locală Prime Kapital, anunță planuri ambițioase pentru extinderea centrului comercial Militari Shopping. Conform unor documente analizate de Profit.ro, noua structură va depăși în mărime actualul lider de piață, AFI Cotroceni, transformându-se în cel mai mare mall din România.

Militari Shopping, cumpărat în 2018 pentru suma de 95 de milioane de euro de la Atrium European Real Estate, se va extinde de la o suprafață desfășurată actuală de 50.000 de metri pătrați la impresionanții 370.000 de metri pătrați. Această transformare include și adăugarea de noi locuri de parcare, numărul acestora urmând să crească de la aproape 2.000 la circa 3.500, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)

Noua extensie va crește suprafața închiriabilă la 121.900 de metri pătrați. Diferența dintre suprafața închiriabilă și cea total desfășurată provine din spațiile dedicate parcărilor subterane și supraetajate și din spațiile comune ale complexului. Conform planurilor, construcția va include două subsoluri dedicate parcării, parter, mezanin și un etaj, cu extindere de la Auchan Militari până la clădirile JYSK și World Class. O nouă clădire de parcare va fi construită în fața zonei comerciale actuale, ce va include funcțiuni comerciale pe lângă cele patru etaje de parcare.

Investiții în mai multe spații comerciale din țară

În prezent, cu un grad de ocupare de 100%, Militari Shopping generează venituri anuale din chirii de 11 milioane de euro, valorând în total 156,9 milioane de euro. Printre chiriașii majori se numără Auchan, Decathlon, H&M, C&A, și alții. Planurile MAS Real Estate includ de asemenea extinderea Prahova Value Center din Ploiești și a Mall Moldova din Iași, cu investiții semnificative în proiectele regionale.

Citește și : Zelenski insistă: Vrem aparare aeriană și avioane! Acum!

Echipa de management a MAS Real Estate, condusă de Martin Slabbert și Victor Semionov de la Prime Kapital, continuă să pună bazele pentru extinderea portofoliului imobiliar în România. Anul trecut, dezvoltatorii au livrat un număr record de 11 proiecte de retail, totalizând aproximativ 215.000 de metri pătrați. Planurile de investiții pe următorii cinci ani includ proiecte ce însumează peste 500.000 de metri pătrați în diverse stadii de planificare sau construcție.

Stocul de spații de retail naționale se apropie de 4,45 milioane de metri pătrați, cu majoritatea facilităților de tip mall.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele Atacantul francez Kylian Mbappe a cumpărat, în cadrul unei licitaţii...

Jennifer Lopez și Ben Affleck se îndreaptă spre divorț? Locuiesc deja separat

Jennifer Lopez și Ben Affleck se îndreaptă spre divorț? Locuiesc deja separat Jennifer Lopez și Ben Affleck, care s-au căsătorit în iulie 2022, se pare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.