Iohannis: ‘Dacă lucrurile merg prost, nu stau să asist până dăm cu oiştea în gard’

Publicat:

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că, în situaţia în care observă că “lucrurile merg prost” în România, este obligaţia lui să atragă atenţia, precizând că nu poate să asiste până când se dă “cu oiştea în gard”. 

“Nu a fost nici război, nu a fost nici pace (între palate – n.r.). Conform art. 80 din Constituţie, care defineşte rolul preşedintelui, preşedintele veghează la buna funcţionare a autorităţilor publice. Or, a veghea nu este o stare pasivă. Nu stau să asist până, ca să mă exprim aşa, dăm cu oiştea în gard. Nu, dacă văd că lucrurile merg prost, cred că este nu o opţiune, este o obligaţie a mea să atrag atenţia, să convoc la discuţie, să cer opinii informate şi aşa mai departe. Acesta este lucrul pe care îl fac”, a declarat Iohannis, la Sofia, înainte de Summitul UE – Balcanii de Vest.


El a adăugat că, dacă “celor de la PSD şi din Guvern nu le place să le arate cineva oglinda”, atunci ar trebui să lucreze mai bine.

Şeful statului a subliniat că în chestiunea mutării unei ambasade el are ultimul cuvânt.

“Eu sunt de acord să fie toate aspectele, este bine să ştim unde stăm, de acolo se va lua o decizie şi ultimul cuvânt, conform Constituţiei, îl voi avea eu, dar nu am decis niciodată în chestiuni importante sau chiar mai puţin importante pentru România fără să fiu informat. Deci, un decident care se trezeşte vorbind într-o ţară străină fără să cunoască toate datele problemei greşeşte profund. Nu am de gând să greşesc în această chestiune”, a explicat Iohannis. 

Ştire iniţială: Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că, în situaţia în care observă că “lucrurile merg prost” în România, este obligaţia sa să atragă atenţia, precizând că nu poate să asiste până când se dă “cu oiştea în gard”.

“A veghea nu este o stare pasivă. Nu stau să asist până dăm cu oiştea în gard. Dacă văd că lucrurile merg prost, cred că este obligaţia mea să atrag atenţia”, a declarat Iohannis, la Sofia, potrivit agerpres.

El a adăugat că, dacă “celor de la PSD şi din Guvern nu le place să le arate cineva oglinda”, atunci ar trebui să lucreze mai bine. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.