Iranul acuză Israelul pentru moartea unui general din Garda Revoluţionară, la Damasc

Publicat:

Iranul acuză Israelul pentru moartea unui general din Garda Revoluţionară, la Damasc

Un general din Garda Revoluţionară iraniană, Mohammad Reza Zahadi, a fost ucis luni în ceea ce Iranul afirmă că a fost o lovitură israeliană împotriva consulatului său la Damasc, potrivit postului public de radio iranian, citat de DPA.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra şi care dispune de o reţea amplă de surse în Siria, a confirmat că un lider al Forţei Quds, una dintre cele cinci aripi ale Gărzii Revoluţionare iraniene, a fost ucis în atac, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

O lovitură israeliană fără precedent a vizat luni consulatul iranian la Damasc, au relatat media de stat siriene, atacul soldându-se cu opt morţi potrivit OSDO, într-un context regional extrem de tensionat pe fondul războiului din Fâşia Gaza. Este vorba despre al cincilea raid în opt zile care vizează Siria, ţară unde Iranul şi aliaţii săi susţin regimul condus de Bashar al-Assad, informează AFP.

Ministerul Apărării sirian a anunţat că Israelul a efectuat luni lovituri aeriene asupra unei anexe a ambasadei Iranului la Damasc, fiind ucise sau rănite toate persoanele aflate în interiorul imobilului, ce a fost complet distrus.

”Inamicul israelian a lansat lovituri aeriene dinspre Golanul sirian ocupat, vizând anexa ambasadei iraniene la Damasc”, a declarat ministerul într-un comunicat. El a precizat că lovitura a ”distrus întreaga clădire”, situată în Mazzeh, un cartier unde se află ambasade şi reprezentanţa ONU.

Şeful diplomaţiei siriene Faysal Mekdad a condamnat ceea ce a numit ”atacul terorist” israelian contra anexei ambasadei iraniene la Damasc. ”Condamnăm ferm acest atac terorist odios” care a ucis ”o serie de nevinovaţi”, a declarat Mekdad, citat de agenţia de presă siriană SANA.

”Entitatea de ocupaţie israeliană nu va putea avea impact asupra legăturilor dintre Iran şi Siria”, a subliniat demnitarul sirian.

La Teheran, media de stat au relatat că o lovitură israeliană a distrus o anexă a ambasadei Iranului la Damasc. ”Hossein Akbari, ambasadorul Republicii Islamice Iran la Damasc, şi familia sa nu au fost răniţi în timpul atacului israelian”, a relatat agenţia de presă iraniană Nur.

Fotografii publicate de AFP arată clădirea distrusă complet. În apropiere s-au strâns zeci de trecători, iar o ambulanţă a sosit la locul atacului.

Citește și: Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

De la izbucnirea războiului din Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri în ţara vecină contra poziţiilor regimului sirian, grupărilor proiraniene, precum Hezbollahul libanez, şi ţintelor militare iraniene.

Loviturile israeliene, care au vizat şi sudul Libanului, s-au intensificat după 7 octombrie anul trecut, data începerii războiului dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, un aliat al organizaţiei şiite libaneze Hezbollah şi al Iranului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

USMF „Nicolae Testemițanu” a devenit membru educațional al Academiei Europene de Optometrie și Optică

USMF „Nicolae Testemițanu” a devenit membru educațional al Academiei Europene de Optometrie și Optică Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” a...

Ideea înlocuirii lui Biden începe să prindă contur: cum s-ar desfășura procesul schimbării candidatului în cursa electorala

Ideea înlocuirii lui Biden începe să prindă contur: cum s-ar desfășura procesul schimbării candidatului în cursa electorala înlocuirii lui Joe Biden cu un alt candidat...

Cine este posibilul ucigaș al dentistei din R.Moldova, ucisă în România. Anchetatorii iau în calcul un omor la comandă

Cine este posibilul ucigaș al dentistei din R.Moldova, ucisă în România. Anchetatorii iau în calcul un omor la comandă După 4 zile de căutări, principalul...

Recomandări MAE România pentru trecerea frontierelor bulgare. Plata taxei de pod, vignetă, starea drumurilor

Recomandări MAE România pentru trecerea frontierelor bulgare. Plata taxei de pod, vignetă, starea drumurilor Este sezonul vacanțelor, iar de multe ori drumul nostru către relaxare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.