Iranul vrea să cumpere avioane de luptă din Rusia

Publicat:

Iranul intenţionează să cumpere de la Rusia avioane de luptă multirol Su-35, a anunţat şeful forţelor aeriene militare, generalul Hamid Vahedi, citat duminică seara de o media locală, potrivit AFP şi agerpres.

“Achiziţia de avioane Suhoi Su-35 este luată în considerare de armata aeriană” a Iranului, a declarat generalul pentru Borna, o agenţie de presă afiliată Ministerului Sporturilor iranian.


Citeşte şi: Un avion privat S-A PRĂBUŞIT în Marea Baltică! NATO a trimis aparate de vânătoare pentru interceptarea acestuia – Black News

SUA ameninţă cu sancţiuni severe toate ţările care fac comerţ cu forţele iraniene, în special cu Gardienii Revoluţiei – armata de elită a regimului de la Teheran – inclusă pe lista neagră cu “organizaţii teroriste”.

De mai mulţi ani, Iranul şi Rusia poartă discuţii cu privire la livrarea către Teheran a unor avioane de luptă Suhoi Su-30, atrăgându-şi critici din partea Washingtonului.

“Achiziţionarea avioanelor Suhoi Su-30 nu mai este pe ordinea de zi”, a indicat Vahedi, explicând: “Noi sperăm să cumpărăm în perspectivă avioane de vânătoare Su-35 de generaţia 4++”, o versiune a modelului Suhoi Su-30 cu fuzelaj, motoare şi avionică modernizate.

Teheranul şi Moscova au încheiat în 2007 un contract pentru livrarea sistemului antirachetă S-300 rusesc, dar în 2010 Rusia a suspendat vânzarea, conformându-se unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la programul nuclear iranian.

În 2015, cu puţin timp înainte de încheierea unui acord internaţional privind programul nuclear iranian, Moscova a autorizat din nou livrarea S-300.

Citeşte şi: SCANDAL politic în Italia! Salvini pune la îndoială sancţiunile împotriva Rusiei – VIDEO – Black News

Ministerul iranian al Apărării declarase pentru mass-media locale în 2016 că ţara este de acum “în posesia sistemului strategic S-300”.

Rusia a lansat la 9 august un satelit iranian de observare care, potrivit presei americane, ar putea fi utilizat de către Moscova pentru a-şi susţine ofensiva în Ucraina, o supoziţie respinsă de Teheran, conform agenţiei de presă menţionate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.