Irlanda discută cu alte state UE o revizuire a acordului UE-Israel şi recunoaşterea unui stat palestinian

Publicat:

Irlanda discută cu alte state UE o revizuire a acordului UE-Israel şi recunoaşterea unui stat palestinian

Irlanda se află în discuţii cu alte state membre ale UE care vor o revizuire a Acordului de Asociere UE-Israel pe baza faptului că Israelul ar putea fi responsabil de încălcarea prevederii din acord referitoare la drepturile omului, a afirmat prim-ministrul Leo Varadkar joi la Bruxelles, transmite Reuters.

Un număr de state din UE discută de asemenea despre o posibilă recunoaştere comună a unui stat palestinian după încheierea conflictului actual, a indicat el, potrivit stiripesurse.


Citește și : Situaţie ALARMANTĂ la Bălţi! Autorităţile locale revin la măsurile luate în pandemie

‘Relaţiile UE-Israel sunt întemeiate pe un acord care are o clauză referitoare la drepturile omului, şi mulţi dintre noi credem că este posibil ca Israelul să o încalce’, le-a declarat Varadkar reporterilor după summitul extraordinar al Uniunii Europene.

‘Este ceva despre care discutăm’, a adăugat el.

‘Nu există un acord deplin, dar este ceva ce am cerut astăzi şi am cerut în decembrie trecut’, a mai explicat Leo Varadkar.

Irlanda este de multă vreme o susţinătoare a drepturilor palestinienilor, iar miniştri de la Dublin au spus în mod repetat că guvernul ia în considerare recunoaşterea unui stat palestinian.

Citește și : Deputații BCS se plâng la Curtea Constituțională

Vorbind după summitul de la Bruxelles, Varadkar a afirmat că au existat multe ‘state cu viziune foarte asemănătoare’ în jurul mesei de discuţii.

‘Un alt lucru despre care discutăm este recunoaşterea. Faptul că un număr de state din UE ar acţiona împreună pentru a recunoaşte Palestina ar putea permite să aibă loc o negociere în condiţii mai egale după încheierea războiul din Gaza şi în jurul soluţiei cu două state’, a mai spus premierul irlandez.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele Atacantul francez Kylian Mbappe a cumpărat, în cadrul unei licitaţii...

Jennifer Lopez și Ben Affleck se îndreaptă spre divorț? Locuiesc deja separat

Jennifer Lopez și Ben Affleck se îndreaptă spre divorț? Locuiesc deja separat Jennifer Lopez și Ben Affleck, care s-au căsătorit în iulie 2022, se pare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.