Irlanda se pregăteşte să recunoască un stat palestinian

Publicat:

Irlanda se pregăteşte să recunoască un stat palestinian

Ministrul de Externe Michael Martin a declarat marţi, la Dublin, că Irlanda se pregăteşte să recunoască un stat palestinian în următoarele săptămâni, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Martin şi-a anunţat intenţia de a prezenta guvernului o propunere oficială privind recunoaşterea unui stat palestinian atunci se vor finaliza “discuţii internaţionale mai ample”.


Irlanda se pregăteşte să recunoască un stat palestinian

“Să nu vă îndoiţi că recunoaşterea unui stat palestinian va avea loc”, a spus el într-un discurs în parlamentul irlandez. Întârzierea recunoaşterii “nu mai este nici credibilă, nici sustenabilă”, potrivit acestuia.

Citeşte şi: Cel mai tânăr premier al Irlandei, aprobat de Parlament – Stiripesurse.md

Michael Martin a declarat ulterior pentru site-ului de ştiri irlandez The Journal că propunerea oficială va fi făcută “în săptămânile următoare”. El a spus că a discutat despre recunoaştere cu alte ţări implicate în iniţiative de pace în ultimele şase luni.

În luna martie, liderii Spaniei, Irlandei, Slovaciei şi Maltei au susţinut, într-o declaraţie comună, că sunt gata să recunoască existenţa unui stat palestinian.

Irlanda se pregăteşte să recunoască un stat palestinian

Irlanda a indicat de mult timp că nu are nicio obiecţie, în principiu, în privinţa recunoaşterii oficiale a statului palestinian dacă aceasta ar putea contribui la procesul de pace din Orientul Mijlociu. Războiul din Fâşia Gaza a repus însă pe tapet această chestiune.

“Nu există nicio îndoială că au fost comise crime de război şi condamn categoric bombardarea continuă a populaţiei din Gaza”, a mai declarat Martin.

Recunoaşterea unui stat “ar putea servi drept catalizator pentru a ajuta populaţia din Gaza şi Cisiordania şi pentru a promova o iniţiativă de pace condusă de arabi”, a adăugat şeful diplomaţiei irlandeze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vremea în Săptămâna Patimilor: maxime termice de până la 24 grade

Vremea în Săptămâna Patimilor: maxime termice de până la 24 grade Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pe parcursul acestei săptămâni, înainte de Paști,...

Scene sângeroase pe o stradă din România: Un bărbat şi-a înjunghiat soţia; femeia a murit la spital

Scene sângeroase pe o stradă din România: Un bărbat şi-a înjunghiat soţia Scene sângeroase pe stradă! Un bărbat şi-a înjunghiat soţia, în Olt. Femeia a...

Franţa ordonă companiilor industriale să sporească producţia de rachete antiaeriane Aster

Franţa ordonă companiilor industriale să sporească producţia de rachete antiaeriane Aster Ministerul francez al Forţelor Armate a ordonat companiilor industriale ce participă la fabricarea de...

Igor Grosu, la întâlnirea cu vicepreședintele Radei de la Kiev: Vom continua să acționăm uniți

Igor Grosu, la întâlnirea cu vicepreședintele Radei de la Kiev: Vom continua să acționăm uniți Autoritățile legislativelor din Chișinău și Kiev vor continua consolidarea relațiilor,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.