ISO şi-a majorat estimările privind deficitul global de zahăr în sezonul actual

Publicat:

ISO şi-a majorat estimările privind deficitul global de zahăr în sezonul actual

Organizaţia Internaţională a Zahărului (ISO) şi-a majorat, miercuri, estimările privind mărimea deficitului global de zahăr în sezonul actual 2023/2024 (octombrie/septembrie), transmite Reuters.

Cel mai recent raport al ISO prognozează un deficit global de 689.000 de tone de zahăr în sezonul 2023/24, comparativ cu un deficit de 335.000 de tone prognozat în raportul anterior care data din luna noiembrie 2023, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

În schimb, analiştii şi traderii intervievaţi recent de Reuters au prognozat, în medie, un mic surplus mondial de zahăr de 500.000 de tone în sezonul 2023/24.

Producţia mondială de zahăr în 2023/24 este estimată la 179,7 milioane de tone, mai puţin comparativ cu prognoza anterioară de 179,9 milioane de tone, în timp ce estimările referitoare la consum au fost revizuite modest în sus, până la 180,4 milioane de tone, de la 180,2 milioane de tone anterior.

ISO şi-a îmbunătăţit estimările privind producţia de zahăr a Braziliei în 2023/24 până la 44,52 milioane de tone, de la 43,07 milioane de tone anterior, dar pe de altă parte şi-a revizuit în jos estimările privind producţia Thailandei, până la 8,24 milioane de tone, de la 9,48 milioane de tone anterior.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

“Cea de-a doua revizuire în sus a estimărilor privind producţia Braziliei rămâne principalul motiv pentru menţinerea punctului nostru de vedere neutru privind preţurile”, subliniază ISO, care recunoaşte totuşi că viziunea sa referitoare la preţuri este influenţată de o prejudecată optimistă.

De asemenea, ISO a estimat miercuri că în sezonul 2022/23 a fost înregistrat un surplus mondial de zahăr de 308.000 de tone.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Incident într-o școală din Țara Galilor. Trei persoane au fost rănite

Incident într-o școală din Țara Galilor. Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite în timpul unui incident care s-a produs într-o școală...

SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din spațiu

SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din spațiu SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din...

O nouă dezinformare „lipită pe garduri”. Guvernul avertizează! Legiunea franceză nu recrutează moldoveni

O nouă dezinformare „lipită pe garduri”. Guvernul avertizează! Legiunea franceză nu recrutează moldoveni O nouă dezinformare ce vizează Armata Națională, a fost identificată recent că...

Germania a pus sub acuzare șase cetățeni străini care plănuiau atacuri teroriste în Europa de Vest

Germania a pus sub acuzare șase cetățeni străini care plănuiau atacuri teroriste în Europa de Vest Șase cetățeni străini au fost puși sub acuzare în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.