Israel : Moartea unui palestinian deţinut de armată a fost provocată de inhalarea gazelor lacrimogene (raport armată)

Publicat:

Decesul unui palestinian deţinut de armata israeliană a fost provocat probabil de inhalarea gazelor lacrimogene, a declarat vineri armata israeliană într-un raport iniţial privind incidentul, informează dpa.

După moartea lui Yasin Saradeeh joi, oficiali palestinieni au susţinut că el a fost bătut până la moarte de soldaţii israelieni în timp ce era deţinut în oraşul Ierihon din Cisiordania, conform agerpres.


Armata israeliană a declarat că soldaţii au acţionat în legitimă apărare când au deschis focul şi “au folosit forţa” împotriva lui Saradeeh după ce acesta i-a atacat ţinând în mână o bară de fier. Suspectul a încercat de asemenea să ia arma unui soldat.

Citește și : Uniunea Europeană cere încetarea focului în regiunea Ghouta Orientală din Siria

În înregistrarea video care a surprins incidentul, Saradeeh pare să fi fost împuşcat de un soldat şi cade la pământ, după care mai mulţi soldaţi îl lovesc în mod repetat cu picioarele. Atacatorul a fost arestat înainte de a fi declarat mort la spital.

Armata israeliană a declarat că incidentul a avut loc în timp ce soldaţii încercau să pună capăt unei revolte a 50 de persoane izbucnită la Ierihon şi în care au fost folosite gaze lacrimogene.

Palestinianul nu pare să fi fost atins de vreun glonţ, a precizat armata israeliană. Mai degrabă, moartea lui a fost probabil provocată de inhalarea gazelor lacrimogene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.