Israelul a bombardat Fâşia Gaza! 13 palestinieni au fost ucişi, printre victime sunt şi copii

Publicat:

Treisprezece palestinieni, între care trei lideri ai Jihadului islamic, dar şi câţiva copii au fost ucişi marţi înaintea zorilor în raiduri aeriene israeliene în Fâşia Gaza, conform autorităţilor locale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Potrivit armatei israeliene, raidurile au vizat în special trei comandanţi ai Brigăzilor Al-Qods, aripa armată a Jihadului islamic, în Gaza şi la Rafah, la frontiera cu Egiptul.


Citeşte şi: O trecere în revistă a Încoronării – repetată fără cusur, emoționantă și shakespeareană – Black News

“Ne-am atins obiectivele pe care doream să le atingem”, a declarat presei purtătorul de cuvânt militar Richard Hecht.

Jihadul islamic – mişcare calificată drept teroristă de către Israel, Uniunea Europeană şi SUA – a confirmat într-un comunicat moartea celor trei responsabili.

Ministerul Sănătăţii din Gaza, teritoriu controlat de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, a precizat că între cei 13 morţi în urma raidurilor se numără şi patru copii, iar circa 20 de persoane au fost rănite.

O jurnalistă AFP a văzut acoperişul distrus al unui imobil de locuinţe şi trupul neînsufleţit al unui băiat la morga spitalului al-Shifa din oraşul Gaza.

“Am făcut maximum posibil pentru a concentra” loviturile aeriene asupra combatanţilor vizaţi, a declarat Hecht în răspuns la o întrebare legată de decesul unor copii. “Dacă s-au produs decese tragice, vom ancheta”, a adăugat el.

Jihadul islamic a condamnat o “crimă sionistă laşă” şi a promis că “rezistenţa îi va răzbuna pe liderii” ucişi. Daoud Shehab, lider al mişcării din Gaza, a asigurat că “toate oraşele şi coloniile” israeliene vor fi “sub foc”, iar un purtător de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem, a declarat pentru AFP că Israelul poartă “responsabilitatea consecinţelor acestei escaladări”.

Citeşte şi: Cele mai importante alegeri din lume: De ce este Turcia atât de importantă? – Black News

Raidurile israeliene au loc la mai puţin de o săptămână după anunţarea unui armistiţiu, în finalul unei escaladări a violenţelor de aproape 48 de ore între armata israeliană şi Jihadul islamic ce a urmat la rândul ei decesului, într-o închisoare israeliană, a unui responsabil al Jihadului islamic aflat în greva foamei.

De la începutul acestui an, cel puţin 121 de palestinieni, 19 israelieni, o ucraineancă şi un italian au fost ucişi în violenţe de conflictul israeliano-palestinian, potrivit unei numărători realizate de AFP pe baza surselor oficiale israeliene şi palestiniene. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.