Israelul a aprobat eliberarea de permise în vederea construirii a 240 de locuinţe pentru colonişti evrei în Ierusalimul de Est

Publicat:

Israelul a aprobat miercuri eliberarea de permise în vederea construirii a 240 de locuinţe pentru colonişti evrei în Ierusalimul de Est, a anunţat un adjunct al primăriei israeliene a Ierusalimului, Meir Turjeman, informează agerpres .

Municipalitatea şi-a dat aprobarea pentru 150 de noi locuinţe în Ramat Shlomo, populat majoritar de evrei ultra-ortodocşi, şi 90 de locuinţe în Gilo, alt cartier majoritar evreiesc situat în Ierusalimul de Est, a precizat el.


Citiți și : ONU : Confruntările armate din estul Ucrainei ar putea duce la o poluare lentă cu clor

Anterior, ea a aprobat 44 de noi unităţi locative la Beit Hanina, cartier palestinian. Aceste locuinţe sunt destinate palestinienilor, a precizat el.

Această undă verde este cea mai recentă decizie israeliană menită să întărească prezenţa evreilor în Ierusalimul de Est, partea palestiniană a oraşului anexat şi ocupat de Israel.

Israelul a pus stăpânire pe Ierusalimul de Est în 1967. Anexarea Ierusalimului de Est de Israel nu a fost nicicând recunoscută de comunitatea internaţională, care consideră Ierusalimul de Est teritoriu ocupat.

Israelul a proclamat întregul Ierusalim capitala sa indivizibilă. La rândul lor, palestinienii vor să facă din Ierusalim capitala statului la care aspiră.

Colonizarea, adică construcţia de implantări civile în teritoriul ocupat, este ilegală în temeiul dreptului internaţional. Ea este considerată de o mare parte a comunităţii internaţionale ca fiind un obstacol în calea păcii, aşteptată de decenii între israelieni şi palestinieni.

Colonizarea este o problemă extrem de sensibilă în special la Ierusalim, în inima conflictului israeliano-palestinian, oraş al cărui statut este una dintre cele mai spinoase probleme.

Aprobarea dată miercuri de municipalitate survine unei serii de decizii israeliene în favoarea colonizării.

La mijlocul lui octombrie, Israelul a aprobat peste 2.600 de locuinţe suplimentare pentru colonişti în Cisiordania, teritoriu de asemenea ocupat de Israel.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.