Israelul bombardează din nou Fâşia Gaza

Publicat:

Armata israeliană a efectuat joi devreme lovituri asupra Fâşiei Gaza, enclava palestiniană aflată sub controlul mişcării islamiste Hamas, după un tir de rachetă tras dinspre acest teritoriu spre Israel, au indicat martori şi surse de securitate, informează AFP, potrivit agerpres.

Atacul israelian, al doilea în această săptămână, în ambele cazuri ca răspuns la un tir de rachetă, s-au concentrat asupra centrului Fâşiei Gaza, au precizat sursele citate de AFP.


Citeşte şi: Ucraina propune Rusiei negocieri la Mariupol – Black News

O rachetă a fost lansată miercuri seara spre Israel din Fâşia Gaza, aflată sub blocada israeliană, conform unui scurt anunţ al armatei israeliene. Poliţia a adăugat că proiectilul a aterizat pe un câmp din oraşul israelian Sderot, fără a provoca răniţi.

Luni seară, o rachetă lansată din Fâşia Gaza a fost interceptată de scutul antirachetă israelian “Domul de fier”. În urma acestui atac nerevendicat, forţele aeriene israeliene au bombardat poziţii suspectate ca aparţinând mişcării islamiste Hamas.

Citeşte şi: Dezbaterea televizată Macron – Le Pen înaintea turului doi de duminică – Black News

Aceste evenimente au loc în contextul în care tensiunea rămâne ridicată în Israel şi teritoriile palestiniene, în special după ciocnirile de la sfârşitul săptămânii între demonstranţii palestinieni şi poliţia israeliană pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim.

Prezenţa evreilor, care pot vizita esplanada în condiţii şi la ore precise, dar nu se pot ruga acolo în virtutea unui acord tacit, precum şi a ofiţerilor de poliţie în timpul Ramadanului, a fost percepută de palestinieni şi de mai multe ţări din regiune ca un gest de provocare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.