Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas

Publicat:

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas

Israelul, care sărbătoreşte luni începutul Paştelui evreiesc, se pregăteşte să intensifice presiunea militară în Fâşia Gaza, unde armata sa spune că pregăteşte „următoarele etape ale războiului” împotriva Hamas, scrie news.ro cu trimitere la AFP.

Citește și: Substanța care ar putea explica explozia de cancere la tineri: Se găsește din plin în junk food


Șeful Statului Major israelian, generalul Herzi Halevi, s-a întâlnit, duminică, cu comandanţii operaţiunilor militare din Gaza şi a „aprobat următoarele etape ale războiului”.

La mai bine de şase luni de la începutul războiului, declanşat de un atac fără precedent al Hamas asupra Israelului la 7 octombrie, Netanyahu s-a declarat în repetate rânduri hotărât să lanseze o ofensivă terestră asupra oraşului Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, pe care îl consideră ultimul mare bastion al mişcării islamiste palestiniene.

Însă organizaţiile umanitare şi un număr tot mai mare de cancelarii străine se opun acestei operaţiuni, temându-se că aceasta ar putea provoca numeroase victime civile, în timp ce 1,5 milioane de locuitori din Gaza, atât localnici, cât şi persoane strămutate, sunt adunaţi în zonă.

Armata israeliană susţine că unii dintre ostaticii răpiţi la 7 octombrie în Israel în timpul atacului comis de comandourile Hamas sunt reţinuţi la Rafah.

Atacul s-a soldat cu 1.170 de morţi, în principal civili, potrivit unui raport al AFP bazat pe date oficiale israeliene. Mai mult de 250 de persoane au fost răpite şi 129 sunt încă captive în Gaza, dintre care 34 au murit, potrivit oficialilor israelieni. Aproximativ o sută au fost eliberate în cadrul unui armistiţiu la sfârşitul lunii noiembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezinformare nu se propune a fi calificată ca trădare de patrie, asigură Stamate

Dezinformare nu se propune a fi calificată ca trădare de patrie, asigură Stamate Dezinformarea nu se regăsește în proiectul de lege pentru modificarea Codului...

Premierul ceh susţine dreptul Kievului de a lovi ţinte de pe teritoriul Rusiei

Premierul ceh susţine dreptul Kievului de a lovi ţinte de pe teritoriul Rusiei Guvernul ceh a reacţionat favorabil la apelul secretarului general al NATO, Jens...

Spania a recunoscut oficial statul Palestina

Spania a recunoscut oficial statul Palestina Guvernul spaniol a adoptat marţi, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Miniştri, un decret prin care recunoaşte oficial...

7 000 de euro și „s-a rezolvat cu poliția”. Un bărbat a fost reținut pentru trafic de influență

7 000 de euro și „s-a rezolvat cu poliția”. Un bărbat a fost reținut pentru trafic de influență Un bărbat din capitală  a fost reținut în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.