Israelul s-a pregătit pentru represaliile iraniene după lovirea ambasadei

Publicat:

Israelul s-a pregătit pentru represaliile iraniene după lovirea ambasadei

Israelul s-a pregătit vineri pentru un atac din partea Iranului sau a reprezentanților săi, pe măsură ce au crescut avertismentele privind represaliile pentru uciderea săptămâna trecută a unui ofițer de rang înalt de la ambasada Iranului din Damasc.

Țări precum India, Franța, Polonia și Rusia și-au avertizat cetățenii să nu călătorească în această regiune, care se află deja în tensiune din cauza războiului din Gaza, aflat acum în a șaptea lună, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că amenințarea din partea Iranului este reală și viabilă.

Armata israeliană a declarat că nu a emis noi instrucțiuni pentru civili, dar a cerut oamenilor să rămână vigilenți.

„Ieri, armata a efectuat o evaluare a situației și a aprobat planuri pentru o serie de scenarii în urma rapoartelor și declarațiilor privind un atac iranian”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt militar principal Daniel Hagari într-o declarație televizată.

Ministerul de Externe al Israelului nu a comentat rapoartele potrivit cărora unele misiuni diplomatice israeliene au fost evacuate parțial și securitatea a fost întărită.

„Răzbunarea va veni”, a scris cel mai mare cotidian din Israel, Yedioth Ahronoth. „Deocamdată, premisa este că va fi foarte curând, în următoarele zile”.

Israelul nu a revendicat responsabilitatea pentru atacul aerian din 1 aprilie, care l-a ucis pe generalul de brigadă Mohammad Reza Zahedi, un comandant de rang înalt în cadrul Forței Quds a Corpului Gărzilor Revoluționare Iraniene de peste mări, și alți șase ofițeri în timp ce participau la o întâlnire în incinta ambasadei din Damasc.

Dar liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Israelul „trebuie să fie pedepsit și va fi” pentru o operațiune pe care a spus că a fost echivalentă cu un atac pe teritoriul iranian.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

„Va fi foarte dificil pentru Iran să nu riposteze”, a declarat Raz Zimmt, cercetător principal la Institutul pentru Studii de Securitate Națională din Israel.

„Cred în continuare că Iranul nu vrea să se angajeze într-o confruntare militară directă, la scară largă, împotriva Israelului și cu siguranță nu cu Statele Unite. Dar trebuie să facă ceva”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie ‘solo’

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie 'solo' Călătoria de unul singur poate fi o experiență plină de satisfacții,...

ULTIMA ORĂ/ Rezultate preliminare la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai

ULTIMA ORĂ/ Rezultate preliminare la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi și...

Oficial american: Trimiterea de instructori militari în Ucraina se va întâmpla la un moment dat

Oficial american: Trimiterea de instructori militari în Ucraina se va întâmpla la un moment dat Lipsa de forță de luptă cu care se confruntă Ucraina...

Inspectoratul pentru protecția mediului din Republica Moldova se confruntă cu insuficiență de cadre

Inspectoratul pentru protecția mediului din Republica Moldova se confruntă cu insuficiență de cadre În prezent, în toată țara activează peste 200 de inspectori de mediu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.