Izolat de lumea arabă, Qatarul semnează un acord strategic cu Rusia

Publicat:

Qatar şi Rusia au semnat miercuri un acord în domeniul apărării, cu ocazia vizitei efectuate la Doha de ministrul rus de resort, Serghei Şoigu, transmite AFP, citând un comunicat publicat joi de autorităţile emiratului.

Potrivit Moscovei, aceasta a fost prima vizită în Qatar a unui ministru rus al apărăriim relatează agerpres.


Citeşte şi: Accident feroviar în Finlanda. Cel puţin patru oameni au murit – FOTO

Acordul a fost semnat miercuri, la finalul întrevederilor avute de oficialul rus cu emirul Qatarului, şeicul Tamim ben Hamad Al-Thani, şi cu omologul său, Khaled ben Mohammed al-Atiyyah.

‘Cei doi miniştri au semnat un acord de cooperare militară’, a indicat Ministerul Apărării de la Doha, într-un comunicat.

Potrivit aceleaşi surse, a fost semnat, de asemenea, un memorandum de înţelegere privind cooperarea în domeniul apărării antiaeriene şi al furnizării de arme.

Acordul militar cu Rusia este cel mai recent anunţat de Qatar de la începutul crizei cu vecinii săi arabi, în luna iunie.

Citeşte şi: Expansiunea NATO în Europa provoacă o iritare virulentă a Moscovei

În acest interval, Qatar a anunţat un acord de 10 miliarde de euro pentru achiziţionarea de avioane de luptă americane F-16, o altă înţelegere de 5 miliarde de euro cu Italia pentru şapte nave de război, precum şi un acord pentru cumpărarea a 24 de avioane de vânătoare Typhoon din Marea Britanie.

La data de 5 iunie, Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite şi Egiptul au rupt relaţiile diplomatice cu Qatar, pe care îl acuză că susţine grupări islamiste extremiste şi se apropie de Iran.

Micul emirat respinge acuzaţiile, denunţând o tentativă de ‘punere sub tutelă’ de către ‘cvartetul’ arab.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.