Jocurile video excesive pot provoca probleme fizice (studiu)

Publicat:

Jocurile video excesive pot provoca probleme fizice (studiu)

Un nou studiu publicat în revista “Computers in Human Behavior” trage un semnal de alarmă cu privire la potențialele probleme de sănătate fizică asociate cu jocurile video excesive.

Cercetarea a constatat că sesiunile de jocuri video care depășesc trei ore consecutive sunt legate de o serie de probleme fizice, incluzând oboseala ochilor: 46,1% dintre participanți au raportat această problemă, dureri de mâini sau de încheieturi: 45,4% dintre participanți au raportat această problemă și dureri de spate sau de gât: 52,1% dintre participanți au raportat această problemă, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

 

Studiul a inclus 955 de participanți din patru țări: Australia, Canada, SUA și Regatul Unit.

Majoritatea participanților (80%) au jucat jocuri video zilnic, iar o parte semnificativă dintre ei s-au angajat în sesiuni prelungite săptămânal sau zilnic.

“Principala concluzie este că 3 ore de joc continuu de jocuri video pot fi suficiente pentru a crește riscul ca cineva să aibă simptome de vătămare fizică”, a declarat autorul studiului Daniel Stjepanović, pentru PsyPost.

“Efectul jocului video asupra daunelor fizice este un domeniu care nu a avut parte de prea multă atenție din partea cercetării, așa că a fost surprinzător pentru noi faptul că am observat un risc crescut de vătămare la doar trei ore de joc continuu”.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

 

De asemenea, cei care aspiră la o carieră în jocurile video pot fi mai expuși riscului

Autorii studiului recunosc anumite limitări, precum faptul că studiul nu a inclus jucătorii ocazionali. Nu s-a ținut cont nici de alte activități care pot influența riscul de probleme fizice, cum ar fi o slujbă de birou care implică folosirea prelungită a calculatorului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.