Judecătoarea Djeta Chistol, care a făcut parte din completul care l-a achitat pe Vlad Filat, a depus cerere de demisie

Publicat:

Judecătoarea Djeta Chistol, care a făcut parte din completul care l-a achitat pe Vlad Filat, a depus cerere de demisie

Judecătoarea Djeta Chistol, care a făcut parte din completul de magistrate a Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, care l-a achitat marți, 7 mai, pe ex-premierul Vlad Filat în dosarul care a fost învinuit de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, a depus cerere de demisie.

Conform surselor ZdG, judecătoarea Chistol a depus cerere de demisie, din proprie inițiativă, la 3 mai. Ea solicită să-i fie acceptă demisia din sistem începând cu 1 iunie curent.


Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Djeta Chistol activează în sistem din anul 1996. Aceasta a ajuns în atenția publicului în 2012, când a admis mai multe erori într-o decizie de judecată, unde a scris că „o mașină se deplasa pe 3 străzi în același timp”. Aceasta a explicat greșeala din cauza volumului mare de lucru și a oboselii: „O să fiu mai atentă. E volum mare de lucru. Eu îmi cer scuze”, declara Djeta Chistol. Colegiul disciplinar al CSM a respins ulterior plângerile depuse pe numele acesteia și a avertizat-o să fie mai atentă.

În 2016, ea s-a remarcat în dosarul Diasporei, după ce a respins plângerea moldovenilor aflați în străinătate, care nu au putut vota la 13 noiembrie 2016, în cadrul alegerilor prezidențiale, din cauza epuizării buletinelor de vot. Atunci ea a decis că statul nu a încălcat dreptul la vot a moldovenilor din străinătate.

Djeta Chistol a făcut parte din completul de judecătoare care a examinat, din 2019 până în prezent, dosarul ex-premierului Vlad Filat, în care a fost învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

La 29 aprilie curent, Filat urma să-și afle sentința pe acest dosar. Pronunțarea sentinței a fost însă amânată pe motiv că Djeta Chistol se afla în concediu.

La 7 mai, completul de magistrați ai Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din care au făcut parte judecătoarele Djeta Chistol, Angela Catană și Tatiana Bivol l-a achitat pe fostul premier.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

În ultima sa declarație de avere și interese personale, pentru anul 2023, magistrata a indicat un venit salarial de 321 de mii de lei. Ea declară că deține un apartament de 63 de metri pătrați procurart în 2002 și o casă cu o suprafață de 152 de metri pătrați, moștenită în 2009.

Magistrata indică datorii de circa 847 de mii de lei, bani pe care i-a împrumutat în ultimii 3 ani.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vulcanul Ibu din Indonezia, aflat pe „Inelul de foc” al Pacificului, a început să erupă. Unde pleacă locuitorii

Vulcanul Ibu din Indonezia, aflat pe „Inelul de foc” al Pacificului, a început să erupă. Unde pleacă locuitorii Mai multe localități de pe o insulă...

VIDEO – Elicopterul în care s-ar afla președintele Iranului s-ar fi prăbușit

Elicopterul în care s-ar afla președintele Iranului s-ar fi prăbușit Salvatorii din Iran încearcă să ajungă la un elicopter implicat într-un ”incident” în timp ce...

Votat în Parlament. Lucrările de construcție zgomotoase, interzise în blocuri duminică, de sărbători și după ora 18.00

Votat în Parlament. Lucrările de construcție zgomotoase, interzise în blocuri duminică, de sărbători și după ora 18.00 Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi...

Tentativă de lovitură de stat în RD Congo

Tentativă de lovitură de stat în RD Congo Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică dejucarea unei tentative de lovitură de stat în care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.