Jurnalista rusă Iulia Iuzik a fost arestată la Teheran pentru ‘infracţiuni privind regimul vizelor’ (guvern)

Publicat:

O jurnalistă rusă arestată săptămâna la Teheran a fost încarcerată pentru că a încălcat regimul reglementării vizelor, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului iranian, relatează AFP, potrivit agerpres.

Iulia Iuzik, de 38 de ani, a fost arestată într-un hotel din capitala iraniană joi seară, potrivit media ruse care îl citează pe fostul ei soţ, Boris Voiţehovski, şi el jurnalist.


Citește și : VIDEO – Înainte de ziua sa de naştere, Putin face o escapadă în taiga, cu camerele de filmat după el

Un purtător de cuvânt al ambasadei ruse de la Teheran a afirmat atunci că ea a fost “acuzată de colaborare cu serviciile de informaţii israeliene”.

Însă purtătorul de cuvânt iranian Ali Rabiei a negat, subliniind că “respectivul caz nu este legat de contraspionaj”, în cursul unei conferinţe de presă transmise de televiziunea de stat.

“Afacerea este legată de infracţiuni privind regimul vizelor, comise de această femeie”, a declarat el fără a furniza amănunte suplimentare. El a evocat “alte infracţiuni” fără a preciza care.

Rusia l-a convocat săptămâna trecută pe ambasadorul iranian la Moscova pentru a încerca să clarifice circumstanţele arestării jurnalistei şi a se asigura de respectarea drepturilor sale.

Iulia Iuzik a lucrat pentru numeroase publicaţii, printre care şi versiunea rusă a revistei de actualitate americană Newsweek.

Ea a scris o carte despre tragedia luării de ostatici din 2004 de la o şcoală de la Beslan, oraş din Caucazul rus, care s-a soldat cu peste 330 de morţi, printre care 186 de copii.

Citește și : Uniunea Europeană se opune unei ofensive a Turciei în nord-estul Siriei

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kamala Harris, Moldova și moldovenii

Kamala Harris, Moldova și moldovenii Moldovenii sunt puțin interesați de procesele politice care au loc în SUA. Aceasta chiar dacă sunt conștienți că de linia...

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.