Justiţia germană nu exclude o motivaţie politică pentru decesele a doi ucraineni, înjunghiaţi mortal de un rus

Publicat:

Justiţia germană nu exclude o motivaţie politică pentru decesele a doi ucraineni, înjunghiaţi mortal de un rus

Justiţia germană a anunţat luni că nu exclude o motivaţie politică pentru decesele a doi tineri soldaţi ucraineni la sfârşitul săptămânii trecute, înjunghiaţi mortal de un rus în timp ce aceştia se aflau la reabilitare în Germania, informează AFP.

Parchetul general de la Munchen a preluat ancheta ”pentru că un mobil politic pentru aceste fapte nu poate fi exclus”, a declarat purtătorul de cuvânt al jurisdicţiei, Sebastian Murer, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

Trupurile a doi ucraineni, de 23 şi 36 de ani, au fost găsite fără suflare sâmbătă lângă un supermarket din comuna bavareză Murnau, ambii victime ale unor lovituri mortale cu cuţitul.

Presupusul autor al faptelor, un rus de 57 de ani, a fost arestat la scurt timp, pus sub acuzare şi plasat în arest.

Cele două victime sunt doi soldaţi ucraineni care se refăceau în Germania de pe urma unor răni suferite în războiul cu Rusia, în cadrul unei cure de tratament, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe ucrainean.

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a declarat că se află în strâns contact cu autorităţile germane, “pentru a se asigura că ucigaşul va primi pedeapsa maximă prevăzută în lege”.

Duminică, autorităţile locale din Bavaria păreau să excludă orice legătură cu războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei, evocând mai degrabă o ceartă între persoane care consumaseră toate alcool.

Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

“Există mărturii care afirmă că cei trei bărbaţi fuseseră văzuţi împreună înainte” de tragedie, “există elemente care arată că mari cantităţi de alcool depistate la toate persoanele implicate au jucat un rol”, a declarat ministru de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann, citat de canalul de televiziune regional BR.

“Toate acestea trebuie clarificate, nu avem deocamdată niciun indiciu serios care să arate că (această dramă) ar putea reflecta conflictul dintre Rusia şi Ucraina”, a adăugat ministrul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație

Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane...

OMS îndeamnă țările să interzică alimentele bogate în sare

OMS îndeamnă țările să interzică alimentele bogate în sare Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a îndemnat țările să stabilească limite legale privind cantitatea de sare...

Regina Camilla promite că nu va mai achiziţiona noi haine de blană

Regina Camilla promite că nu va mai achiziţiona noi haine de blană Regina Camilla a Marii Britanii şi-a luat angajamentul că nu va mai achiziţiona...

Premierul slovac Fico, grav rănit şi aflat la terapie intensivă, ‘poate să vorbească puţin’

Premierul slovac Fico, grav rănit şi aflat la terapie intensivă, 'poate să vorbească puţin' Premierul slovac Robert Fico, care a fost împuşcat miercuri, este "capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.