Kadîrov i-a promis lui Putin că va trimite zeci de mii de luptători ceceni în Ucraina, „la prima comandă”

Publicat:

Kadîrov i-a promis lui Putin că va trimite zeci de mii de luptători ceceni în Ucraina, „la prima comandă”

Șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a anunțat că s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin la Moscova și i-a promis că va trimite „câteva zeci de mii de luptători” în Ucraina, „la prima comandă”.

„I-am spus încă o dată șefului statului că la prima comandă, câteva zeci de mii de luptători antrenați și echipați din rezervă sunt gata să meargă în zona de operațiuni speciale”, a scris Kadîrov pe Telegram, citat de portalul rus de știri Moskow Times. De la începutul invaziei, Cecenia a trimis deja 43.500 de luptători pe front, dintre care 18.000 erau voluntari.


De asemenea, potrivit lui Kadîrov, au fost achiziționate 1693 de unități de vehicule speciale și aproximativ 6 mii de drone (quadcoptere). În plus, Fondul Public Regional numit după eroul Rusiei Ahmat Kadîrov, a trimis 26 de mii de tone de ajutor umanitar în regiunile ocupate din Ucraina.

“În încheiere, i-am mulțumit lui Vladimir Vladimirovici pentru că a susținut toate inițiativele noastre și pentru participarea personală la schimbările pozitive din regiune. Și i-am transmis, de asemenea, dorințele oamenilor de a-l vedea pe liderul nostru național și l-am invitat să viziteze Republica Cecenă”, a mai spus Kadîrov.

Ultima dată când liderul cecen s-a întâlnit cu Putin a fost în februarie 2024. Atunci Kadîrov i-a spus liderului de la Kremlin care este starea unităților de luptă de pe front, a echipamentului folosit și succesele acestora. La sfârșitul lunii aprilie, Kadîrov l-a numit pe fiul său, Adam, în vârstă de 16 ani, curator al Universității Ruse a Forțelor Speciale (RUS) numită după Vladimir Putin, care pregătește voluntari pentru a participa la război.

Șeful Ceceniei a cerut la începutul lunii mai să se acționeze „mai dur” împotriva Ucrainei, iar Harkov și Odesa șă fie cucerite. „Este imposibil să te oprești la teritoriile Donbass, altfel acest conflict va mocni ani de zile”, a spus Kadîrov.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit Șefa statului, Maia Sandu, a ținut un discurs la Summitul...

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10 Unii călători aleg un city break în funcție de...

Odobescu: România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Zelenski

Odobescu: România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Zelenski România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Volodimir...

VIDEO – Violențe la Euro 2024. Un bărbat care amenința cu un topor a fost împușcat de poliție în Hamburg

VIDEO - Violențe la Euro 2024. Un bărbat care amenința cu un topor a fost împușcat de poliție în Hamburg Un bărbat a fost împuşcat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.