Kremlinul pare să-i fi găsit înlocuitor lui Ramzan Kadîrov – Cine este Apti Alaudinov

Publicat:

Kremlinul pare să-i fi găsit înlocuitor lui Ramzan Kadîrov – Cine este Apti Alaudinov

În această perioadă deja dificilă, Kremlinul s-a confruntat cu o problemă pe care și-a creat-o prin construirea unui model dur și, în același timp, foarte fragil de putere unică în Cecenia. Dar sănătatea lui Ramzan Kadîrov, în vârstă de 47 de ani, nu lasă nicio speranță de vindecare, iar Moscova trebuie acum să decidă rapid cum să mențină stabilitatea după ce brutalul dictator cecen a dispărut, notează Novaya Gazeta Europe.

Nu există o soluție simplă la această problemă: niciunul dintre cei apropiați „padishah” prezenți în sfera publică nu este capabil să devină copia lui exactă și să guverneze regiunea după modelul Kadîrov. Nu va mai exista un al doilea Kadîrov — Moscova, cei mai apropiați asociați ai șefului Ceceniei și membrii familiei sale, care luptă cu dinți și unghii pentru funcții de conducere în republică, înțeleg acest lucru, scrie stiripesurse.ro.

Cum ar putea să apară un candidat nou, neevident pentru un succesor în aceste circumstanțe? Și Kadyrov însuși susține alegerea Kremlinului?

Pe 18 decembrie a avut loc la Moscova cel de-al 21-lea congres al Rusiei Unite, la care delegații au susținut candidatura lui Vladimir Putin pentru al cincilea mandat prezidențial. Acest eveniment nu s-a deosebit cu nimic deosebit de precedentul, cu excepția unui singur lucru: aproape pentru prima dată, unul dintre vorbitorii centrali ai congresului a fost un cecen. Și nu a fost Ramzan Kadîrov, ci un „lider militar rus”, comandantul asociației forțelor speciale de voluntari cecen „Akhmat”, generalul-maior Apti Alaudinov, care a primit acest grad militar, ca steaua Eroului Rusiei, în ucraineană. tranșee.


Îmbrăcat cu o jachetă militară fără pretenții, o beretă verde bine potrivită și o barbă îngrijită, Alaudinov s-a simțit încrezător pe scena pe care tocmai fusese Putin. În fața unui public înalt (tot topul Rusiei Unite, în frunte cu Dmitri Medvedev, s-a așezat în fotolii), Alaudinov a vorbit fără o bucată de hârtie, fără cuvinte de completare și practic fără accent. Zâmbetul fermecător nu i-a părăsit fața pe toată durata spectacolului.

Din punct de vedere ideologic, discursul său, care semăna în mod convingător cu un adevărat improvizat, a fost absolut verificat. Cu toate acestea, la nivel intonațional, a contrastat puternic cu maniera agresivă a altor kadyroviți, care nici măcar nu pot deschide gura fără a amenința în rusă proastă că „pun un glonț în frunte” sau „le taie capul”. Alaudinov a apărut în fața publicului ca un ofițer de securitate cecen civilizat, lucru pentru care aproape ne-am pierdut obiceiul în ultimii 17 ani.

A folosit artistic și precis platforma congresului Rusia Unită, semnalând publicului: „Sunt un cecen bun!” Interesant, vorbind după Putin despre valorile tradiționale și, bineînțeles, despre religie, Alaudinov a folosit cu atenție cuvântul „zeu” de cinci ori. A folosit cuvântul „Allah” o singură dată în discursul său, și chiar și atunci a făcut-o destul de forțat, când, în aplauze, și-a încheiat discursul cu intonarea obligatorie pentru toți kadyroviții: „Akhmat este putere. Rusia este putere. Allahu Akbar.”

 Spectacolul din decembrie al lui Apti Alaudinov a devenit primul semnal important al ascensiunii sale fulgerătoare în carieră. În ianuarie, a apărut știrea că Alaudinov era confidentul lui Putin la alegerile prezidențiale. În februarie, șeful Ceceniei l-a felicitat pentru absolvirea excelentă a studiilor la Academia Statului Major al Forțelor Armate Ruse. Atunci cei mai apropiați asociați ai lui Kadyrov au început, cu o invidie nedisimulata, să răspândească zvonuri despre numirea efectivă a lui Alaudinov într-o poziție înaltă în Ministerul Apărării – aproape primul adjunct al ministrului.
Din punctul de vedere al ierarhiei militare, aceasta părea o adevărată absurditate, deoarece Alaudinov, care nu a servit niciodată în armată nici măcar la recrutare, a avut aproximativ aceeași atitudine ca și șeful Ceceniei față de Academia Rusă de Științe. Desigur, poziția de ministru adjunct al Apărării (care, de exemplu, este Yunus-Bek Yevkurov, un militar de carieră care a mers la conducerea Ministerului Apărării nu doar de oriunde, ci din guvern) pentru Alaudinov a fost clar „nu pălăria lui Senka” – o astfel de numire ar fi provocat o opoziție categorică din partea respingerii militare. Totuși, totul indica că încă i se pregătea un fel de numire în departamentul militar. Altfel, de ce să studiezi ca student extern la Academia Statului Major al Forțelor Armate Ruse?

 

În martie, Alaudinov a încheiat cu succes negocierile privind transferul nucleului PMC Wagner către forțele speciale Akhmat, pe care le conducea, pe care Kadyrov a anunțat la începutul lunii aprilie. Și după aceasta, Putin a semnat un ordin de numire a lui Alaudinov în funcția de șef adjunct al Direcției principale pentru activități militaro-politice a Ministerului rus al Apărării.

Și, deși această numire este complet incomparabilă cu funcția de prim-adjunct al ministrului apărării, este totuși o funcție destul de cool pentru un fost polițist cecen și un „pensionar modest”, cum se numește Alaudinov, pe care Putin însuși l-a demis în 2021.

Ne-am aventura să sugerăm că această numire este doar o rampă de lansare în viitoarea grandioasă carieră a lui Apti Alaudinov. Iar ordinul actual al lui Putin este încă o confirmare a faptului că administrația prezidențială rusă, aparent, s-a hotărât în ​​sfârșit asupra succesorului lui Ramzan Kadîrov, a cărui sănătate a devenit principala știre din Cecenia în ultimul an.

Ramzan Kadîrov este pe moarte

Ediția rusă „Novaya Gazeta. Evropa” scrie că șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, este grav bolnav – are necroză pancreatică, care nu lasă nicio speranță pentru recuperarea sa, notează Ukrainskapravda.

„De un an încoace, starea de sănătate a șefului Ceceniei a ridicat multe întrebări. Faptul că Kadîrov este bolnav este negat oficial, în primul rând de către el și anturajul său.

Dar există lucruri care nu pot fi ascunse, și anume schimbări izbitoare în aspectul, comportamentul și programul de lucru al șefului Ceceniei.

Kadîrov este bolnav iar Kremlinul se confruntă cu o problemă serioasă – cum să se pregătească în cel mai nedureros mod în cea mai dificilă regiune a Rusiei pentru o schimbare a puterii, care ar putea avea loc în viitorul apropiat”.

Potrivit publicației, Kadîrov a fost diagnosticat pentru prima dată cu necroză pancreatică în ianuarie 2019. La acel moment, șeful Ceceniei nu a ascuns în mod deosebit că a fost obligat să plece în vacanță din cauza „incapacității temporare”. El a declarat că a avut o ușoară stare de rău, febră și gripă, pentru care, din anumite motive, „i-au fost puse picături doar două zile (citat din Kadîrov – n.red.)”.

„Novaya Gazeta” subliniază că și atunci tratamentul unei răceli obișnuite cu picături a provocat surpriză în rândul multora, care s-a transformat în „suspiciune persistentă” în toamna lui 2019.

În octombrie, Kadîrov a dispărut din câmpul public, iar canalele anonime Telegram au raportat starea precară de sănătate a șefului Ceceniei, presupusa legată de otrăvirea acestuia.

Versiunea otrăvirii

Versiunea otrăvirii a fost rapid respinsă pe Instagram de către asistentul șefului Ceceniei Akhmed Dudayev. El a scris că „Kadyrov este o persoană obișnuită care se poate îmbolnăvi, se poate învineți, se poate îmbolnăvi de gripă etc”.

Dar în ianuarie 2020, Kadyrov a fost din nou forțat să ia concediu din cauza „incapacitatei temporare”. Și din nou, conform versiunii oficiale, Kadyrov a avut „probleme minore de sănătate”, care, totuși, au fost din nou tratate cu un „curs de picături” la Moscova.

Publicația scrie că în 2019, puțini oameni au acordat atenție faptului că Kadyrov a slăbit mult. Novaya Gazeta observă că pierderea bruscă în greutate este primul simptom al dezvoltării active a necrozei pancreatice. Această boală este extrem de gravă: este dureroasă, slab adaptabilă la tratament și are un grad ridicat de mortalitate.

Se raportează că din 2019, cel puțin de două ori pe an, Kadyrov a început să fie supus unor proceduri regulate, în special chirurgicale, la Centrul pentru Administrarea Afacerilor Prezidențiale al Federației Ruse.

Totul a început cu COVID

În vara anului 2020, șeful Ceceniei s-a îmbolnăvit de covid și a primit, pe lângă boala principală, probleme grave cu sistemul endocrin, a căror dezvoltare medicii Centrului Medical Central au încercat să o oprească.

În primăvara anului 2022, sănătatea lui Kadyrov a început să se deterioreze rapid, dar acest subiect a devenit „top” abia anul trecut.

„Chiar și cel mai neatent observator nu putea să nu observe cum, ca urmare a insuficienței renale și a stagnării lichidului în plămâni (consecințele bolii principale), Kadyrov a crescut în dimensiune de o ori și jumătate. Forma lui abdomenul a preluat toate semnele ascitei pancreatogene, a avut o respirație grea, a început să vorbească cu dificultate, să meargă încet, este prea cald pentru ca clima cecenă să se îmbrace”, – scrie publicația.

În acest moment, Kadyrov a început să dispară din spațiul public în momentele cele mai nepotrivite. Și în septembrie, potrivit publicației, Kadyrov a fost internat în spital.

Pe 6 octombrie 2023, o moschee a fost deschisă în Groznîi, iar Magomed Kadyrov a fost în cadrul raportului despre deschidere. „Novaya Gazeta” subliniază că arăta „obscen de sănătos, de parcă nu ar fi stat întins pe un pat de spital „în punctul de a muri” în urmă cu câteva săptămâni, în timp ce Ramzan Kadyrov abia își putea mișca picioarele.

Potrivit publicației, în septembrie anul trecut, Kadyrov a fost supus unui RMN al creierului, care a arătat că boala îl afectează grav.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Israelul îşi sfătuieşte cetăţenii să nu călătorească la Malmo cu ocazia concursului Eurovision 2024

Israelul îşi sfătuieşte cetăţenii să nu călătorească la Malmo cu ocazia concursului Eurovision 2024 Israelul şi-a sfătuit joi cetăţenii să nu călătorească în oraşul suedez...

Billie Eilish anunţă turneul mondial ‘Hit Me Hard and Soft’

Billie Eilish anunţă turneul mondial 'Hit Me Hard and Soft' Billie Eilish revine pe scenă. Cântăreaţa în vârstă de 22 de ani tocmai a anunţat...

Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir

Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir Vitor Roque (19 ani) a ajuns la Barcelona la începutul...

Vânzările de Ozempic și Wegovy au explodat: Gigantul farmaceutic care le vinde și-a crescut profitul cu 30%

Vânzările de Ozempic și Wegovy au explodat: Gigantul farmaceutic care le vinde și-a crescut profitul cu 30% Novo Nordisk, care a devenit anul trecut cea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.