Kremlinul spune că nu are de-a face cu campania electorală din SUA: ‘Fake News şi paranoia!’

Publicat:

Kremlinul a declarat vineri că afirmaţiile făcute de oficiali ai serviciilor de informaţii americane conform cărora Rusia se amestecă în campania electorală din 2020 din SUA şi încearcă să sporească şansele pentru realegerea lui Donald Trump sunt false şi alimentate de paranoia, informează Reuters, potrivit agerpres.

O persoană familiară cu această problemă a declarat marţi că oficiali din cadrul serviciilor de informaţii ale SUA le-au spus congresmenilor americani, săptămâna trecută, că Rusia intervine în campania electorală din 2020, urmărind să pună la îndoială integritatea votului şi să stimuleze realegerea preşedintelui Donald Trump.


Citeşte şi: Ultimele cifre ale epidemiei de coronavirus în China

Sursa a declarat că aliaţii republicani ai lui Trump au pus sub semnul întrebării evaluarea prezentată de oficialii Biroului de Informaţii Naţionale. “Republicanii au răspuns aşa cum vă aşteptaţi: au luat-o razna’, a spus sursa, sub protecţia anonimatului.

“Acestea sunt afirmaţii din ce în ce mai paranoice, care, spre regretul nostru, se vor multiplica tot mai mult cu cât ne vom apropia de alegeri” în SUA, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. “Ele (afirmaţiile) nu au nicio legătură cu adevărul”, a subliniat el.

Citeşte şi: Un american a fost EXECUTAT pe scaunul electric

Serviciile de informaţii americane au avertizat de mult timp că Rusia şi alte ţări vor încerca să se amestece în campania electorală prezidenţială din 2020.

Comunitatea de informaţii din SUA a ajuns la concluzia că Rusia a folosit ştiri false, atacuri cibernetice şi alte metode într-o operaţiune menită să schimbe rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2016 şi să-l facă pe Donald Trump să câştige în defavoarea democratei Hillary Clinton. Rusia a negat mereu acuzaţiile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

De ce femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbaţii. Ce indică studiile

De ce femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbaţii. Ce indică studiile Studiile arată că, în medie, femeile au nevoie de aproximativ 11...

Este cafeaua decofeinizată periculoasă pentru sănătate sau nu?

Este cafeaua decofeinizată periculoasă pentru sănătate sau nu? Cafeaua decofeinizată, în general lipsită de cel puțin 97% din cofeină, reprezintă o alternativă gustoasă la cafeaua...

Viziunea Schengen despre o Europă fără frontiere e pusă la încercare în Germania

Viziunea Schengen despre o Europă fără frontiere e pusă la încercare în Germania Partidele de opoziție din Germania și membri ai coaliției guvernamentale cer mai multe...

VIDEO – După săritura cu prăjina ratată, Anthony Ammirati a primit o ofertă de la un site cu conţinut pentru adulţi

VIDEO - După săritura cu prăjina ratată, Anthony Ammirati a primit o ofertă de la un site cu conţinut pentru adulţi După ce încercarea sa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.