Kulminski: Forțele proeuropene câștigă alegerile, dar nu suficient

Publicat:

Kulminski: Forțele proeuropene câștigă alegerile, dar nu suficient

„Mă îngrijorează trendul general. Putem să extrapolăm la nivel național ceea ce s-a întâmplat la alegerile din Chișinău și să vedem un tablou trist: forțele proeuropene câștigă, dar nu suficient cât să aibă majoritate la urmpătoarele alegeri parlamentare”.

De această părere este directorul executiv IPIS, Vladislav Kulminski, care a menționat în cadrul unei emisiuni de la Tvrmoldova.md că alegerile parlamentare din 2025 reprezintă miza întregului ciclu electoral.


„Alegătorii din R. Moldova se împart în 6-7 segmente mari. PAS, în 2021, a câștigat aproape toate aceste segmente. Ce mă îngrijorează pe mine este că electoratul fidel a ieșit la vot, dar electoratul care este mai spre centru la votat pe Ion Ceban și aici este o problemă care trebuie soluționată înainte de alegerile din 2025”, a spus directorul executiv IPIS.

Citeşte şi: Biden face o nouă gafă! Reacţia lui Antony Blinken spune tot (VIDEO) – Stiripesurse.md

Vladislav Kulminski consideră că alegerile prezidențiale vor fi câștigate de Maia Sandu, dar în 2025, PAS trebuie să se gândească la ce s-a întâmplat la alegerile locale din acest an.

„Vedem același tablou în toată Republica Moldova, dar în special în raioanele de centru unde este electoratul pro-european. În istoria politică a Republicii Moldova nu a fost niciun caz în care Primăria Chișinău a fost o platformă în politica națională”, a spus Vladislav Kulminski.

Kulminski: Forțele proeuropene câștigă alegerile, dar nu suficient

Fostul primar al Municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, consideră că partidele pro-ruse „au ridicat capul la aceste alegeri locale.

„Asta se întâmplă în Republica Moldova apărată de Ucraina. Cred că ucrainenii se uită la noi și își pun întrebări. Cu toată susținerea pro-europeană, se creează un trend nou cu diverse partide mafiote și pro-ruse”, a spus Dorin Chirtoacă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.