La Istanbul au fost închise împrejurimile pieţei Taksim pentru a împiedica orice adunare de 1 mai

Publicat:

La Istanbul au fost închise împrejurimile pieţei Taksim pentru a împiedica orice adunare de 1 mai

Poliţia a început marţi să închidă împrejurimile pieţei Taksim din Istanbul pentru a împiedica orice adunare de 1 mai în acest loc devenit în 2013 epicentrul unui val de proteste împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP.

Bariere metalice înalte au fost ridicate în jurul pieţei, în care se termină celebrul bulevard pietonal Istiklal, a constatat un jurnalist al AFP, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

Peste 42.000 de poliţişti vor fi desfăşuraţi miercuri la Istanbul, a avertizat ministrul turc de interne, Ali Yerlikaya.

“Nu le vom permite organizaţiilor teroriste (…) să facă din 1 mai un câmp de acţiune şi de propagandă”, a avertizat el.

Adunările nu sunt autorizate de mai mulţi ani în piaţa Taksim, dar organizaţii sindicale şi politice lansează cu regularitate apeluri către membrii lor de a se aduna aici.

Mai multe dintre ele au îndemnat la organizarea de marşuri spre Piaţa Taksim miercuri.

Piaţa Taksim şi parcul Gezi vecin, situate pe malul european al Istanbulului, s-au aflat în centrul unui val de manifestaţii fără precedent în 2013 care au vizat guvernul lui Recep Tayyip Erdogan, pe atunci prim-ministru din 2003.

Partidul justiţiei şi dezvoltării (AKP, islamo-conservator) al preşedintelui al preşedintelui Erdogan a suferit o mare înfrângere în alegerile locale de pe 31 martie, cel mai mare regres în cele două decenii de când se află la putere.

Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

Istanbulul, principalul oraş al ţării şi capitala sa economică, a rămas în mâinile Partidului republican al poporului (CHP, social-democrat), principala formaţiune a opoziţiei turce.

“Piaţa Taksim este un traumatism pentru guvernul AKP (…) Nu o vom abandona”, a declarat luni Deniz Yücel, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al CHP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vaccinarea împotriva HPV oprește 90% din cazurile de cancer de col uterin

Vaccinarea împotriva HPV oprește 90% din cazurile de cancer de col uterin Imunizarea adolescenților cu vaccinul împotriva HPV reduce cu 90% cazurile de cancer de...

Will Ferrell şi Ramy Youssef pregătesc o nouă miniserie de comedie pentru Netflix

Will Ferrell şi Ramy Youssef pregătesc o nouă miniserie de comedie pentru Netflix Will Ferrell şi Ramy Youssef colaborează la o nouă miniserie de comedie...

Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație

Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane...

OMS îndeamnă țările să interzică alimentele bogate în sare

OMS îndeamnă țările să interzică alimentele bogate în sare Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a îndemnat țările să stabilească limite legale privind cantitatea de sare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.