Liban : Saad Hariri va reveni la Beirut înaintea datei de 22 noiembrie

Publicat:

Saad Hariri, care la 4 noiembrie şi-a anunţat demisia din funcţia de premier al Libanului, va reveni la Beirut înaintea datei de 22 noiembrie, când se marchează independenţa ţării, transmite agerpres .

Hariri, care se află în prezent la Paris, şi-a anunţat această intenţie într-o convorbire telefonică avută sâmbătă dimineaţă cu şeful statului libanez, Michel Aoun, potrivit unui anunţ pe Twitter al preşedinţiei de la Beirut.


Citește și : Un înalt oficial chinez a ajuns la Phenian într-o vizită de ‘prietenie’. Donald Trump consideră că este un „gest important”

Saad Hariri a sosit sâmbătă dimineaţă la Paris, unde urmează să aibă o întâlnire cu preşedintele francez Emmanuel Macron. Aceasta este prima deplasare peste hotarele Arabiei Saudite pe care o efectuează Hariri după anunţul demisiei sale, pe 4 noiembrie la Riad, şi are loc pe fondul speculaţiilor conform cărora el a fost ţinut în arest de către autorităţile saudite.

Preşedintele Libanului, Michel Aoun, a anunţat în mai multe rânduri că va accepta sau va respinge demisia lui Hariri numai după ce acesta revine în ţară. Franţa, fostă putere colonială, a făcut presiuni asupra lui Saad Hariri pentru a reveni în Liban şi a-şi clarifica poziţia legată de demisie.

Anunţul demisiei premierului libanez a survenit într-o perioadă de tensionare a relaţiilor între puterile regionale Arabia Saudită şi Iran, care susţin părţi beligerante diferite în mai multe conflicte din Orientul Mijlociu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.