‘Liniile roșii’ ale NATO pentru intrarea în războiul din Ucraina: Un ‘atac direcționat asupra Moldovei’, una dintre ele

Publicat:

‘Liniile roșii’ ale NATO pentru intrarea în războiul din Ucraina: Un ‘atac direcționat asupra Moldovei’, una dintre ele

Țările NATO pot trimite, teoretic, trupe în Ucraina în două cazuri, relatează Deutsche Welle, cu referire la publicația italiană La Repubblica. Prima „linie roșie” se referă la amenințarea ca Rusia să spargă linia de apărare a Ucrainei și participarea unei țări terțe la război, și anume Belarus, scrie La Repubblica. A doua „linie roșie”, potrivit La Repubblica, este o posibilă provocare rusă împotriva țărilor baltice, Polonia, sau un „atac direcționat asupra Moldovei”.

Țările NATO au stabilit „confidențial” două „linii roșii”, atunci când sunt depășite, este posibilă intervenția directă a Alianței Nord-Atlantice în războiul din Ucraina. Publicația italiană La Repubblica a relatat acest lucru duminică, 5 mai, citând surse. Cu toate acestea, observă că NATO nu dezvoltă niciun plan operațional, potrivit zdg.md.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Prima „linie roșie” se referă la amenințarea ca Rusia să spargă linia de apărare a Ucrainei și participarea unei țări terțe la război, și anume Belarus, scrie La Repubblica. Forțele armate ucrainene, se arată în material, nu pot controla pe deplin granița ucraineană-belarusă, ceea ce creează condiții pentru ca forțele armate ruse să pătrundă pe coridorul dintre Ucraina și Belarus. După cum sugerează ziarul, „atunci Minsk va fi direct implicat în disputa militară”, iar „trupele și arsenalul său vor avea o importanță decisivă pentru Moscova”. Și această împrejurare poate intensifica acțiunile NATO în favoarea Ucrainei, indică articolul.

A doua „linie roșie”, potrivit La Repubblica, este o posibilă provocare rusă împotriva țărilor baltice, Polonia, sau un „atac direcționat asupra Moldovei”.

NATO se pregătește de conflict cu un „inamic practic egal”

Potrivit ziarului, NATO a început să se pregătească de război cu Rusia folosind întreaga coaliție. Ca exemplu, publicația citează cel mai mare exercițiu de alianță de patru luni din 1988, Steadfast Defender 2024 , care a început în Europa la sfârșitul lunii ianuarie , simulând un conflict cu un „inamic aproape egal”. Aproximativ 90.000 de oameni sunt implicați în exercițiu. Potrivit agenției dpa, scenariul de manevră Steadfast Defender este un atac rusesc asupra teritoriului aliat, care declanșează articolul 5 din tratatul NATO de apărare colectivă.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

În februarie, președintele francez Emmanuel Macron a recunoscut că forțele terestre occidentale ar putea fi desfășurate în Ucraina. Cu toate acestea, mulți membri ai alianței, inclusiv Germania, au respins imediat această idee. De asemenea , secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a exclus posibilitatea trimiterii în Ucraina a unităților de luptă ale alianței.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

45.000.000€ pentru “Messi al Turciei”! Real Madrid s-a decis pe loc

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc Real Madrid a mai primit o ofertă pentru Arda Guler (19 de ani), puștiul-minune...

O fată de 21 de ani, ucisă cu sânge rece de iubitul său, la Sibiu

O fată de 21 de ani, ucisă cu sânge rece de iubitul său, la Sibiu O fată de 21 de ani a murit, sâmbătă, într-un...

Președinta Georgiei îi cere președintelui Macron să vină la Tbilisi

Președinta Georgiei îi cere președintelui Macron să vină la Tbilisi Președinta Georgiei, Salome Zurabișvili, care s-a opus prin veto legii criticate a "influenței străine", i-a...

Cum să-ți încarci telefonul ca să țină bateria mai mult: Iată ce se întâmplă dacă îl ții la priză peste noapte

Cum să-ți încarci telefonul ca să țină bateria mai mult: Iată ce se întâmplă dacă îl ții la priză peste noapte Încărcarea telefonului mobil este...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.