Lufthansa prelungește perioada de suspendare a zborurilor spre Teheran

Publicat:

Lufthansa prelungește perioada de suspendare a zborurilor spre Teheran

Compania aeriană germană Lufthansa a prelungit joi suspendarea zborurilor către Teheran din cauza situației din Orientul Mijlociu, care este în alertă pentru represalii iraniene la un presupus atac aerian israelian asupra ambasadei Iranului din Siria, potrivit Reuters.

O agenție de știri iraniană publicase un raport în limba arabă pe platforma de socializare X în care se spunea că tot spațiul aerian deasupra Teheranului a fost închis pentru exerciții militare, dar apoi a eliminat raportul și a negat emiterea unei astfel de știri, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și :  Rusia și-a trimis ‘calul troian’ în Europa: un supermarket rusesc se extinde pe continent, inclusiv în România

Regiunea și Statele Unite au fost în alertă pentru un atac din partea Iranului încă din 1 aprilie, când avioane de război israeliene au fost suspectate că au bombardat complexul ambasadei iraniene din Siria.

Lufthansa a anunțat joi că a suspendat zborurile spre și dinspre Teheran până probabil la 13 aprilie, prelungind suspendarea cu încă două zile.

Un purtător de cuvânt a declarat că a decis să nu opereze un zbor de la Frankfurt către Teheran la sfârșitul săptămânii trecute pentru a evita ca echipajul să fie nevoit să debarce pentru a petrece noaptea la Teheran.

Lufthansa și filiala sa Austrian Airlines sunt singurele două companii aeriene occidentale care zboară spre Teheran, care este deservit în principal de companii aeriene turcești și din Orientul Mijlociu.

Austrian Airlines, care este deținută de Lufthansa și care zboară de la Viena la Teheran de șase ori pe săptămână, a declarat că plănuiește în continuare să zboare joi, dar că își ajustează orarul pentru a evita o escală peste noapte.

Nu a existat nicio veste din partea altor companii aeriene internaționale care zboară spre Teheran. Spațiul aerian iranian este, de asemenea, o rută de survol cheie pentru zborurile Emirates și Qatar Airways către America de Nord.

Citește și : Fenomen social alarmant, propagat pe TikTok: Fetițe de vârstă fragedă folosesc creme anti-îmbătrânire și alte cosmetice pentru adulți

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Israelul „trebuie să fie pedepsit și așa va fi” pentru atacul în care au murit șapte membri ai Corpului Gardienilor Revoluției iraniene, printre care un comandant de rang înalt al unității sale de elită de peste mări, Forța Quds.

Israelul, care a lansat un război în Fâșia Gaza în urmă cu șase luni împotriva Hamas, susținută de Iran, nu a confirmat că se află în spatele loviturii asupra Damascului, dar Pentagonul a confirmat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele Atacantul francez Kylian Mbappe a cumpărat, în cadrul unei licitaţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.