Lukaşenko vede condiţii propice pentru tratative de pace între Ucraina şi Rusia

Publicat:

Lukaşenko vede condiţii propice pentru tratative de pace între Ucraina şi Rusia

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat că în prezent există condiţii propice pentru ca Ucraina şi Rusia să înceapă tratative de pace întrucât există un impas pe linia frontului, relatează Reuters, care citează agenţia de presă rusă TASS, potrivit stiripesurse.ro.

Lukaşenko a declarat că textele preliminare discutate de oficialităţi ruse şi ucrainene în Turcia, în primele săptămâni ale războiului izbucnit în februarie 2022, pot servi drept punct de plecare în negocierile de pace.


Citeşte şi: Atac la o reuniune ”antifascistă” în Suedia – Stiripesurse.md

Potrivit şefului statului belarus, citat de TASS, ar putea fi o ”catastrofă” dacă Rusia ar utiliza arme nucleare ca retaliere pentru acţiunile Occidentului.

Lukaşenko vede condiţii propice pentru tratative de pace între Ucraina şi Rusia

El a adăugat că Occidentul efectuează în mod constant operaţiuni de recunoaştere aeriană deasupra teritoriului belarus, fiind identificate până la 50 de zboruri de spionaj în fiecare săptămână în apropierea frontierelor Belarusului.

Preşedintele belarus a apreciat că probabilitatea unor incidente la graniţa dintre Belarus şi Ucraina este destul de ridicată şi a precizat că ţara sa a mutat mai multe batalioane deplin operaţionale din regiunea Vitebsk în zona frontierei cu Ucraina. Aproximativ 120.000 de militari ucraineni sunt desfăşuraţi în apropierea graniţei cu Belarus, potrivit liderului de la Minsk.

Pe de altă parte, Aleksandr Lukaşenko a dat asigurări Poloniei că nu trebuie să se aştepte la acţiuni agresive din partea ţării sale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Eminem îl ucide pe alter ego-ul Slim Shady în noul album: ‘Era doar o chestiune de timp’ 

VIDEO - Eminem îl ucide pe alter ego-ul Slim Shady în noul album: 'Era doar o chestiune de timp'  Unul dintre marile alter ego-uri din...

Patimile lui Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus: ‘Operație pe cord deschis și multe medicamente’

Patimile lui Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus: 'Operație pe cord deschis și multe medicamente' „Patimile lui Hristos”, filmul regizat de Mel Gibson,...

Cele mai apreciate mâncăruri din Europa în perioada Paștelui

Cele mai apreciate mâncăruri din Europa în perioada Paștelui Sărbătoarea Paștelui aduce cu sine o varietate de preparate culinare tradiționale, fiecare țară având propriile sale...

Ceaiul de plante la modă, adorat de Lionel Messi, ar putea fi secretul unei siluete de invidiat

Ceaiul de plante la modă, adorat de Lionel Messi, ar putea fi secretul unei siluete de invidiat Cu un miros de pământ și un gust...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.