Lula da Silva: Putin nu va fi arestat în Brazilia, dacă va participa la summitul G20 de la Rio de Janeiro

Publicat:

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a declarat, sâmbătă, că liderul rus Vladimir Putin nu va fi arestat în Brazilia, dacă va participa la summitul G20 de la Rio de Janeiro de anul viitor, relatează Reuters.

Intervievat în marja reuniunii G20 de la Delhi, Lula a declarat că Putin va fi invitat la evenimentul de anul viitor, adăugând că el însuşi plănuieşte să participe la o reuniune a blocului BRICS al naţiunilor în curs de dezvoltare care va avea loc în Rusia, înainte de summitul de la Rio.


Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

“Cred că Putin poate merge fără probleme în Brazilia”, a spus Lula. “Ceea ce pot să vă spun este că, dacă sunt preşedintele Braziliei şi el vine în Brazilia, în niciun caz nu va fi arestat”, a subliniat el.

Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare împotriva lui Putin în martie, acuzându-l de crime de război, dar şi de deportare ilegală a sute de copii din Ucraina. Rusia a negat că forţele sale s-au implicat în crime de război sau că au luat cu forţa copii ucraineni.

Putin a lipsit în mod repetat de la întâlnirile internaţionale şi nu a fost prezent la reuniunea G20 de la Delhi, trimiţându-l pe ministrul de externe Serghei Lavrov.

Citește și : Starea de urgență ar putea fi pusă pe pauză în toamnă

Brazilia este semnatară a Statutului de la Roma, care a dus la înfiinţarea CPI.

Sâmbătă, naţiunile G20 au adoptat o declaraţie de consens care a evitat să condamne Rusia pentru războiul din Ucraina, dar a făcut apel la toate statele să nu folosească forţa pentru a acapara teritorii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Toate cele nouă victime ale accidentului de elicopter din Iran au fost identificate

Toate cele nouă victime ale accidentului de elicopter din Iran au fost identificate Guvernul iranian a anunţat că au fost identificate toate cele nouă victime...

Beijingul nu lasă loc de interpretări: ‘Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină’

Beijingul nu lasă loc de interpretări: 'Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină' Autorităţile chineze au afirmat luni, după preluarea funcţiei de...

ATAC cu cuţitul într-o şcoală din China! Sunt morţi şi răniţi!

ATAC cu cuţitul într-o şcoală din China! Sunt morţi şi răniţi! Cel puțin două persoane au murit în urma unui atac produs într-o școală primară...

Propaganda rusă promovează ‘la greu’ o teorie a conspiraţiei privind moartea lui Raisi

Propaganda rusă promovează 'la greu' o teorie a conspiraţiei privind moartea lui Raisi Luni dimineață, autoritățile iraniene au confirmat moartea președintelui țării, Ebrahim Raisi, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.