M.Britanie: Poliţia nu a primit nicio revendicare pentru coletele cu bombe din Londra

Publicat:

Poliţia britanică nu a primit nicio revendicare pentru cele trei colete cu bombe trimise marţi la două aeroporturi şi o gară feroviară majoră din Londra, a anunţat miercuri un oficial de rang înalt din domeniul combaterii terorismului, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Nimeni nu a fost rănit de cele trei dispozitive explozive, dintre care unul a provocat un mic incendiu într-o clădire de birouri a aeroportului Heathrow. Celelalte două au fost trimise la London City Airport şi gara Waterloo, cel mai aglomerat nod feroviar din Londra. Niciunul dintre dispozitive nu a provocat o întrerupere a serviciilor.


Citește și : Hassan Rouhani acuză SUA că încearcă să răstoarne regimul de la Teheran

Dean Haydon, coordonator naţional pentru combaterea terorismului, a declarat că nu poate exclude posibilitatea ca mai multe astfel de dispozitive să existe, însă el le-a caracterizat pe acestea drept mici şi pretinde că nu au fost concepute pentru a ucide.

“Pentru moment nu există nimic care să indice motivaţia, expeditorul, ideologia”, le-a spus el reporterilor miercuri.

“Nu ştim cine le-a trimis, nu emitem nicio judecată în prezent dacă există vreo conexiune cu terorismul legat de Irlanda de Nord”, a mai spus el.

Coletele au fost expediate din Republica Irlanda, potrivit unei surse europene guvernamentale, iar serviciul de poliţie din Irlanda ajută la investigaţie.

Haydon a spus că pachetele şi timbrele de pe colete erau similare în cele trei cazuri. Ele nu conţineau nimic altceva în afară de dispozitive şi, deşi erau de mici dimensiuni, oricine le-a asamblat ar fi trebuit să aibă cunoştinţe privind construirea unui dispozitiv incendiar.

“Aşa că au un anumit grad de sofisticare”, a mai spus el la o conferinţă de securitate.

Citește și : Frans Timmermans spune că Europa a depăşit criza imigranţilor

Conflictul din Irlanda de Nord s-a soldat cu mii de victime de la sfârşitul anilor ’60 şi până la Acordul de pace din Vinerea Mare din 1998, în principal în Irlanda de Nord, dar şi în Republica Irlanda şi Marea Britanie.

Mici grupuri care se opun Acordului din Vinerea Mare au rămas însă active, notează Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.