Maestrul nigerian de șah Tunde Onakoya a doborât recordul pentru cel mai lung maraton de șah

Publicat:

Maestrul nigerian de șah Tunde Onakoya a doborât recordul pentru cel mai lung maraton de șah

Sub luminile strălucitoare ale emblematicei Times Square din New York, maestrul nigerian de șah Tunde Onakoya a doborât recordul pentru cel mai lung maraton de șah.

După ce a jucat timp de 58 de ore consecutive, el era încă la masă, relatează BBC, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)

Onakoya speră să strângă 1 milion de dolari (805.000 de lire sterline) în scopuri caritabile pentru a sprijini educația șahistă pentru milioane de copii.

Sute de susținători din comunitatea nigeriană a orașului au venit să-l încurajeze pe maestrul de șah, inclusiv starul nigerian de muzică afrobeats Davido.

Aceștia i-au oferit muzică și energie cu provizii de mâncăruri clasice nigeriene, inclusiv îndrăgita mâncare națională de bază, orezul jollof.

Acasă, în Nigeria, oamenii l-au susținut pe Onakoya, urmărindu-l cum a cucerit recordul pe Twitch, un serviciu de video-streaming.

Citește și : Zelenski insistă: Vrem aparare aeriană și avioane! Acum!

Susținătorii au lăsat mesaje pe stream, lăudându-l pe Onakoya ca fiind o sursă de inspirație.

Precedentul record mondial a fost de 56 de ore, 9 minute și 37 de secunde, stabilit de duo-ul norvegian Hallvard Haug Flatebø și Sjur Ferkingstad în 2018.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filat dezvăluie conflictele pe care le avea cu Maia Sandu la Guvern

Filat dezvăluie conflictele pe care le avea cu Maia Sandu la Guvern La zece ani diferență, fostul premier Vlad Filat dezvăluie conflictele pe intern pe...

A încercat să iasă din țară cu valută nedeclarată

A încercat să iasă din țară cu valută nedeclarată Un străin în vârstă de 48 de ani a încercat să iasă din țară cu zeci...

Ploaie de rachete asupra Ucrainei noaptea trecută

Ploaie de rachete asupra Ucrainei noaptea trecută Rusia a lansat zeci de rachete pe parcursul nopții trecute asupra Ucrainei vecine. Citește și: Incendiu la Casa Radio...

Republica Moldova nu s-a calificat în finala Eurovision 2024

Republica Moldova nu s-a calificat în finala Eurovision 2024 Republicii Moldova nu s-a calificat în finala Eurovision 2024. Citește și: Mai multe companii au fost licențiate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.