Mai mulți consumatori casnici solicită schimbarea furnizorului de gaze naturale

Publicat:

Mai mulți consumatori casnici solicită schimbarea furnizorului de gaze naturale

Mai mulți consumatori din țară au expediat SA „Moldovagaz” cereri prin care au cerut să treacă la un alt furnizor de gaze naturale, însă, procedura nu poate fi inițiată din anumite considerente, anunță administrația întreprinderii.

Potrivit responsabililor SA „Moldovagaz”, până la ora actuală, întreprinderea a recepționat 4 cereri de la consumatori casnici de schimbare a furnizorului de gaze naturale. Procedura nu a reușit având în vedere că cererile primite prin e-mail n-au fost însoțite de semnătura digitală a solicitanților, potrivit Regulamentului privind schimbarea furnizorului de gaze naturale.


Citește și: RTEC răspunde deputatului care s-a plâns că nu poate face plata electronică

De menționat că o astfel de solicitare poate fi depusă prin prezența fizică de către consumator la una dintre reprezentanțele comerciale sau Centrul relații cu consumatorii ale SA „Moldovagaz”, după perfectarea relației sale contractuale cu furnizorul nou. Totodată, această procedură poate fi inițiată de către furnizorul nou pe baza unei procuri.

Procedura de schimbare a furnizorului de gaze naturale presupune câteva  etape. Întâi de toate, consumatorul va încheia un contract de furnizare a gazelor naturale între consumatorul final și furnizorul nou, ulterior, va depune cererea de schimbare a furnizorului de gaze naturale, la furnizorul actual.

În continuare, furnizorul actual emite o notificare furnizorului  nou și operatorului de sistem privind inițierea procedurii de schimbare a furnizorului de gaze naturale, iar operatorul de sistem va prezenta informații  privind locurile de consum la care se preconizează schimbarea furnizorului.  Operatorii de sistem și furnizorii vor  încheia  contractele sau a acordurile adiționale la contractele pentru prestarea serviciului de transport, respectiv de distribuție a gazelor naturale. Se impune, de asemenea, verificarea echipamentului de măsurare și citirea indicațiilor echipamentului de măsurare.

De menționat că pentru perfectarea actelor de schimbare a furnizorului se acordă 20 de zile de la data depunerii cererii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Curg amenzile la Consiliul Audiovizualului: Trei furnizori de servicii TV și unul de radio, sancționați

Curg amenzile la Consiliul Audiovizualului: Trei furnizori de servicii TV și unul de radio, sancționați Fondatorii posturilor „Gold TV”, „MBC” și „Drive FM” au fost...

Debarcaderul din Sevastopol, unde se afla nava rusă „Ciclone”, a fost lovită de trei rachete ATACMS

Debarcaderul din Sevastopol, unde se afla nava rusă „Ciclone”, a fost lovită de trei rachete ATACMS Trei rachete ATACMS au lovit pe 19 mai un...

Selecționerul echipei naționale de fotbal a R.Moldova a anunțat lotul final pentru meciurile amicale din iunie

Selecționerul echipei naționale de fotbal a R.Moldova a anunțat lotul final pentru meciurile amicale din iunie Selecționerul echipei naționale de fotbal a Republicii Moldova, Sergiu...

Un tânăr din Moscova, amendat pentru că şi-a vopsit părul în culorile drapelului ucrainean

Un tânăr din Moscova, amendat pentru că şi-a vopsit părul în culorile drapelului ucrainean Un tânăr din Moscova, care avea părul vopsit în mai multe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.