Mai mulți vameși și un polițist de frontieră – pe banca acuzaților

Publicat:

Mai mulți vameși și un polițist de frontieră – pe banca acuzaților

Șase angajați ai Serviciului Vamal și un angajat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au ajuns pe banca acuzaților și sunt cercetați pentru corupere pasivă.

Citește și: Un refugiat ucrainean a fost ucis la Chișinău de doi moldoveni


Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a  expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a celor șapte funcționari, fiindu-le incriminată săvârșirea mai multor episoade de corupere pasivă.

Precizăm că dosarul penal a fost pornit în ianuarie 2021, de către Procuratura Anticorupție, investigarea căreia a fost efectuată de un grup comun de investigație constituit din autoritățile competente ale Republicii Moldova și ale României.

Anterior, din cauza penale menționată, au fost disjunse alte 3 cauze penale, în privința a 5 angajați ai IGPF, precum și a 3 persoane fizice, cauze care au fost expediate în instanța de judecată pe parcursul anului 2023.

Mai mulți vameși și un polițist de frontieră – pe banca acuzaților

Potrivit probelor administrate, în perioada 2020 -2022, cei șapte figuranți, care-și desfășurau activitatea în punctele de trecere a frontierei Sculeni – Sculeni, Leușeni – Albița, au pretins și primit mijloacelor financiare ce variau între 50-500 euro, pentru a favoriza trecerea autovehiculelor ce transportă pasageri şi/sau colete, fără a dispune măsurile legale ce se impuneau, efectuând un control superficial, fără a obliga conducătorii mijloacelor de transport de a achita drepturile de import pentru mărfurile care le transportau, precum și pentru urgentarea procedurii de verificare.

Învinuiții nu și-au recunoscut vinovăția, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă amenzi usturătoare și chiar ani grei de pușcărie. În ambele cazuri riscă să nu se mai poată angaja în serviciul public ani la rând.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veşti bune din Slovacia: Starea premierului Fico se ameliorează

Starea premierului Fico se ameliorează Starea premierului slovac Robert Fico se ameliorează, inclusiv capacitatea sa de comunicare, la cinci zile după ce a fost rănit...

117 grădinițe din Chișinău își vor sista temporar activitatea în perioada de vară

117 grădinițe din Chișinău își vor sista temporar activitatea în perioada de vară Peste o sută de instituții de educație preșcolară din orașul Chișinău și...

Oficialii georgieni vor intra pe lista neagră a Washingtonului

Oficialii georgieni vor intra pe lista neagră a Washingtonului Funcționarii responsabili de promovarea legii georgiene privind „agenții străini” de tip rusesc ar putea fi supuși...

Ruşii au ocupat o localitate-cheie din Lugansk

Ruşii au ocupat o localitate-cheie din Lugansk Rusia a anunţat luni ocuparea satului Bilogorvka (Bilohorivka), unul dintre ultimele rămase necucerite în regiunea ucraineană Lugansk, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.