Maia Sandu la întâlnirea cu moldovenii stabiliți în Franța: „Ei sunt adevărați ambasadori ai țării, contribuie la o viață mai bună acasă”

Publicat:

Maia Sandu la întâlnirea cu moldovenii stabiliți în Franța: „Ei sunt adevărați ambasadori ai țării, contribuie la o viață mai bună acasă”

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit la Paris cu mai mulți conaționali stabiliți în Franța. Șefa statului a spus că întâlnirile cu cetățenii din diasporă sunt întotdeauna o sursă de speranță pentru viitorul țării noastre. 

„ Ei sunt adevărați ambasadori ai țării, contribuie la o viață mai bună acasă și susțin cu determinare calea democratică a statului nostru. M-am convins încă o dată că simțim cu toții la fel – ne dorim ca Republica Moldova să prospere, ca oamenii noștri să aibă oportunități, acasă, pe măsura potențialului lor,  ca reforma justiției să dea roade, iar cei care au sărăcit țara să fie trași la răspundere. Ne dorim ca legea să fie în capul mesei și ca cei de acasă să fie în siguranță. Cu toții vrem ca țara noastră să fie între prieteni, integrată în familia UE”, a menționat Președinta.


Citește și Inspectoratul pentru Protecția Mediului atenționează: “Unele flori de primăvară sînt amenințate de dispariție”

Șefa statului a mai precizat că în cadrul întrevederii cu Președintele Macron a discutat subiecte care vizează direct cetățenii moldoveni stabiliți în Franța – recunoașterea permiselor de conducere, semnarea unui acord de protecție socială și ratificarea acordului de evitare a dublei impuneri.

Președinta Maia Sandu a subliniat, de asemenea, că la întrevederea cu diaspora a vorbit și despre alegerea pe care cetățenii o vor face la referendumul din toamnă. „Le-am spus că e necesar să fim curajoși și hotărâți în drumul nostru de aderare la UE, îndeosebi având un război la hotar și fiind ținta atacurilor hibride. UE este un proiect al păcii și bunăstării”, a mai punctat șefa statului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Italia face apel la Iran să dea dovadă de ‘moderaţie’

Italia face apel la Iran să dea dovadă de 'moderaţie' Ministrul de externe al Italiei, Antonio Tajani, a declarat vineri că a cerut Teheranului să...

Ambasadorul francez la Moscova, Pierre Lévy, convocat cu privire la declaraţii ‘inacceptabile’ ale lui Séjourné

Ambasadorul francez la Moscova, Pierre Lévy, convocat cu privire la declaraţii 'inacceptabile' ale lui Séjourné Rusia l-a convocat vineri pe ambasadorul francez la Moscova...

Deputații au adoptat modificări în componența nominală a delegațiilor Parlamentului

Deputații au adoptat modificări în componența nominală a delegațiilor Parlamentului Deputații au adoptat modificări în componența nominală a delegațiilor Parlamentului la organizațiile internaționale și bilaterale,...

Un fost ofiţer al SBU, rănit într-un incident la Moscova (presă)

Un fost ofiţer al SBU, rănit într-un incident la Moscova (presă) Un fost ofiţer al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a fost rănit vineri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.