Majoritatea ţărilor membre UE susţin Austria care cere Bruxelles-ului să relaxeze legea anti-defrişări

Publicat:

Majoritatea ţărilor membre UE susţin Austria care cere Bruxelles-ului să relaxeze legea anti-defrişări

Un grup de aproximativ 20 de state membre UE au cerut marţi Bruxelles-ului să relaxeze, şi posibil să suspende, legea UE anti-defrişări, susţinând că aceasta îi va afecta pe fermieri, în ceea ce constituie cea mai recentă lovitură dată agendei Europei în domeniul protecţiei mediului înconjurător, transmite Reuters.

Legea UE îşi propune să elimine defrişările din lanţul de aprovizionare cu carne de vită, soia şi alte produse agricole vândute în Uniunea Europeană, astfel încât consumatorii europeni să nu contribuie la distrugerea pădurilor lumii. Aceleaşi reguli se aplică şi fermierilor europeni, cărora li se interizce să exporte produse cultivate pe terenuri defrişate.


Miniştrii Agriculturii din 20 dintre cele 27 de state membre şi-au exprimat sprijinul faţă de o solicitare formulată de Austria privind revizuirea legii, la Consiliul Agrifish care a avut loc marţi, a declarat ministrul austriac al Agriculturii, Norbert Totschnig.

“Cerem acum Comisiei o suspendare temporară a reglementării pentru a permite o implementare fezabilă, însoţită de o revizuire a reglementării”, a precizat Norbert Totschnig într-un comunicat de presă.

Mai mulţi oficiali europeni au confirmat pentru Reuters că aproximativ 20 de state membre au sprijinit solicitarea Austriei la reuniunea miniştrilor europeni ai Agriculturii, Franţa, Italia, Polonia şi Suedia fiind printre susţinători.

În ultima perioadă, liderii UE au relaxat mai multe măsuri destinate protecţiei mediului, în încercarea de a pune capăt mai multor luni de proteste ale fermierilor nemulţumiţi de politicile verzi ale UE şi importurile ieftine.

Cu toate acestea, comisarul european pentru Mediu, Virginijus Sinkevicius, a pus luni sub semnul întrebării momentul în care statele membre au decis să îşi exprime îngrijorările cu privire la anti-defrişări, având în vedere că mai sunt doar câteva luni înainte de alegerile europarlamentare din iunie, după ce au petrecut mai mulţi ani cu negocierea şi aprobarea legii.

“Desigur că vom asculta argumentele dar, sincer, nu văd nicio problemă”, a spus Virginijus Sinkevicius la o conferinţă de presă.

Legea UE ar urma sa intre în vigoare la finele lui 2024.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

„Pobeda” lui Șor ar fi adus în ţară peste 20 de milioane de lei. Toţi banii au fost confiscaţi – VIDEO

„Pobeda” lui Șor ar fi adus în ţară peste 20 de milioane de lei. Toţi banii au fost confiscaţi Mai mulți cetățeni care au revenit...

Eforturile Ucrainei de menținere pe linia de plutire

Eforturile Ucrainei de menținere pe linia de plutire S-ar putea ca vremea penetrărilor-fulger ale liniei frontului să se fi încheiat. Având în vedere că Rusia...

Incendiul de la Liceul „Liviu Deleanu” ar fost provocat de un elev

Incendiul de la Liceul „Liviu Deleanu” ar fost provocat de un elev Incendiul  din această dimineață de la Liceul „Liviu Deleanu” ar fi fost provocat...

Kremlinul pregătește scena pentru REVOLTE în R. Moldova

Kremlinul pregătește scena pentru REVOLTE în R. Moldova O nouă grupare politică, susținută de Moscova, are sprijinul lui Vladimir Putin pentru a destabiliza Republica Moldova,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.