Matteo Salvini ,un aliat al lui Silvio Berlusconi, şi-a reafirmat opoziţia faţă de euro şi normele UE

Publicat:

Un aliat important al fostului premier italian Silvio Berlusconi şi-a reafirmat marţi opoziţia faţă de euro şi normele UE, el dezvăluind astfel diviziuni în alianţa conservatoare care este favorita următoarelor alegeri, relatează DPA.

‘Spre deosebire de alţii, nu ne formulăm ideişe în funcţie de oportunităţi, alegeri sau sondaje de opinie: euro a fost, este şi rămâne un experiment eşuat care a afectat locurile de muncă şi dezvoltarea în Italia’, a declarat la Roma Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga Nordului, conform agerpres .


Cu o zi înainte, Berlusconi a încercat să dea asigurări Uniunii Europene printr-o vizită la Bruxelles, ocazie cu care a subliniat convingerile sale eurofile şi a promis că Italia va respecta normele UE privind deficitul, chiar dacă acestea ar putea fi ‘discutabile’.

Citește și : Alerta de tsunami pe coasta de vest a Americii a fost anulată

‘Dacă există constrângeri bugetare ale UE, directive, regulamente care penalizează familiile şi afacerile italiene, pentru noi aceste reglementări nu există’, a replicat Salvini, aliatul lui Berlusconi.

El s-a adresat jurnaliştilor din parlamentul italian după ce a anunţat că Alberto Bagnai, economist care a scris o carte ce prezice prăbuşirea euro, va candida pentru Ligă în alegerile generale din 4 martie.

Salvini şi blocul conservator al lui Berlusconi întrunesc aproape 40% din voturi şi se apropie de o majoritate parlamentară, potrivit unor sondaje de opinie. Dar tensiunile între cei doi lideri au determinat mulţi analişti să se întrebe dacă alianţa dintre cei doi lideri va fi una durabilă.

Într-unul dintre scenariile post-electorale, Berlusconi ar putea rupe rândurile cu Salvini şi să formeze o mare coaliţie cu Partidul Democrat (PD), de guvernământ, condus de Matteo Renzi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.