Medvedev îşi dă iar în petec: “Bineînțeles, Ucraina e Rusia”

Publicat:

Medvedev îşi dă iar în petec: “Bineînțeles, Ucraina e Rusia”

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, a respins suveranitatea Ucrainei, afirmând că țara invadată de Moscova “e, bineînțeles, Rusia”

Medvedev, care a fost șeful statului între anii 2008 – 2012, iar acum este vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat luni, în public, că, “în primul rând, actualul stat ucrainean este unul care își distruge cetățenii înșiși pentru că cetățenii aparțin, de fapt, unei țări eșuate. Cel mai bun lucru care îi așteaptă este acela de a fi sclavi”, scrie NEWSWEEK, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Janis Mazeiks vorbeşte despre referendumul de aderare la UE: „Vom respecta voința oamenilor” – Stiripesurse.md

În fața unei hărți în care Ucraina apărea împărțită între Rusia, Polonia și România, Medvedev a mai adăugat: “Mai demult, un lider al Ucrainei afirma că Ucraina nu este Rusia. Ideea asta trebuie să dispară pentru totdeauna. Bineînțeles, Ucraina e Rusia“, a declarat Medvedev în aplauzele asistenței, potrivit unui videoclip postat pe X, fostul Twitter, de portalul de știri Nexta.

Medvedev îşi dă iar în petec: “Bineînțeles, Ucraina e Rusia”

Medvedev se adresa unui public adunat cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului din Sirius, o localitate din Krasnodar, o regiune din Rusia care este legată prin Podul Kerci de Crimeea, peninsula pe care Putin a anexat-o în 2014.

De altfel, Medvedev a reiterat astfel o afirmație făcută de Putin la Moscova, cu ocazia Clubului de Dialog Valdai, din octombrie, anul trecut: “Rusia nu are frontiere”. Luna trecută, un panou din Moscova purtând declarația lui Putin a devenit viral în mediile de socializare. Medvedev a spus că Putin “a vorbit despre frontierele noastre cu exactitate și succint: ‘Granițele Rusiei nu se sfârșesc nicăieri’. Sunt niște cuvinte foarte potrivite”.

“Frontierele strategice ale unui stat depind direct de mărimea puterii sale politice, de cât de puternic sau de suveran este un stat sau altul și, desigur, de autoritățile sale“, a declarat el, potrivit unor surse de presă rusești.

Navigatorii din mediile de socializare i-au remarcat deopotrivă și ținuta și declarația, jurnalistul de la Financial Times, Max Seddon, postând pe X următorul mesaj: “Purtând o tunică în stilul lui Kim Jong-Un, Dmitri Medvedev afirmă că Ucraina aparține cu siguranță Rusiei, după care arată o hartă a ceea ce crede el că ar trebui să mai rămână din Ucraina. Un jaf: nu mult!”.

Medvedev îşi dă iar în petec: “Bineînțeles, Ucraina e Rusia”

Jurnalistul Leonid Rogozin a scris: “Obervați costumul lui Medvedev în stil ‘Dr.Evil’* în timp ce proclamă că, bineînțeles, Ucraina este Rusia, așezat lângă o hartă pe care Ucraina apare aproape total împărțită între Rusia, Polonia și România. Imperialism de circ, ce carieră și-a mai ales!”, a mai adăugat Rogozin. Revista Newsweek a contactat Ministerul ucrainean de Externe pentru un comentariu.

Legat de invazia totală, Medvedev a lansat amenințări repetate împotriva Occidentului, mai ales în contul său de pe Telegram, unde, printre invective, el se referă deseori la armamentul nuclear al Rusiei.

Luna trecută, Medvedev a condamnat în continuare sancțiunile SUA impuse Moscovei, subliniind că “cu toții trebuie să ne amintim asta și să ne răzbunăm pe ei pe unde putem”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.