Medvedev prezintă ‘Planul Rusiei pentru pace’: ‘Denazificarea’ Ucrainei și alipirea la Federația Rusă

Publicat:

Medvedev prezintă ‘Planul Rusiei pentru pace’: ‘Denazificarea’ Ucrainei și alipirea la Federația Rusă

Fostul președinte rus Dimitri Medvedev a prezentat viziunea sa radicală asupra unei „soluții de pace” pentru conflictul în curs din Ucraina. Medvedev, cunoscut pentru declarațiile sale excentrice, critică dur „formula de pace” propusă de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, descriind-o ca pe o abordare „suprarealistă” și „lipsită de creier”.

Fostul lider rus descrie propunerea ucraineană drept un exemplu de negare a realităților conflictului, acuzând liderii de la Kiev de adoptarea unei poziții intransigente și fără fundament. În contrast, Medvedev propune o „formulă rusă” pentru pace, care include o serie de măsuri extreme, printre care recunoașterea înfrângerii Ucrainei, demilitarizarea acesteia, și un proces de „denazificare” supravegheat de Națiunile Unite, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)

Postarea lui Medvedev de pe Telegram:

„Despre “formula de pace” a naziștilor de la Kiev, “conferințele de pace” elvețiene și baza reală a negocierilor

Când aud expresia “formula de pace a lui Zelenski”, simt un irezistibil sentiment de scârbă, care se transformă rapid într-un sentiment de rușine față de suprarealismul rău al ceea ce se întâmplă. La urma urmei, toată lumea înțelege foarte bine, inclusiv chiar și mincinoșii aroganți occidentali, că, chiar și în situații mult mai simple, în timpul unui război, pacea poate fi obținută fie prin voința reciprocă a părților pe baza unui compromis rezonabil, fie prin capitularea uneia dintre părțile implicate în conflict.

Voința de negociere a așa-numitei foste Ucraine nu este vizibilă. Cel puțin nu pe baza recunoașterii realităților, așa cum a declarat ieri Vladimir Putin. Pentru ei, realitățile sunt “formula de pace” lipsită de creier a unui clovn de provincie în colanți verzi. Și nimic altceva. Pare atât de artificial încât singura cale de ieșire este să construim propria formulă, rusească, calmă și destul de realistă. Umană pentru toți.

Care dintre ele? De exemplu, următoarea:

1. Recunoașterea de către fosta (în continuare – b.) “Ucraina” a înfrângerii sale în componenta militară a conflictului. Predarea deplină și necondiționată a “Ucrainei” reprezentată de clica neonazistă de la Kiev. Demilitarizarea “Ucrainei” și interzicerea pe viitor a creării de formațiuni paramilitare pe teritoriile sale.

2. Recunoașterea de către comunitatea internațională a naturii naziste a regimului politic de la Kiev și denazificarea forțată a tuturor organelor puterii din “Ucraina” sub supravegherea ONU.

3. Constatarea de către Națiunile Unite a pierderii de către “Ucraina” a personalității sale juridice internaționale. Pierderea de către “Ucraina” a personalității juridice internaționale și imposibilitatea pentru oricare dintre succesorii săi legali de a adera la alianțe militare fără acordul Rusiei.

4. Demisia tuturor autorităților constituționale ale “Ucrainei” și organizarea imediată de alegeri. Organizarea imediată de alegeri pentru parlamentul provizoriu al teritoriului “Ucrainei” care se autoguvernează sub auspiciile ONU.

5. Adoptarea de către parlamentul provizoriu a legilor privind plata tuturor compensațiilor cuvenite Rusiei, inclusiv a plăților către rudele cetățenilor morți ai țării noastre și a plăților pentru daunele aduse sănătății răniților. Stabilirea ordinului de despăgubire pentru daunele materiale cauzate subiecților Federației Ruse.

6. Recunoașterea oficială de către parlamentul provizoriu al “Ucrainei” că întregul său teritoriu este teritoriul Federației Ruse. Adoptarea unui act privind reunificarea teritoriilor “Ucrainei” cu Rusia.

Citește și: Viktor Orban: Numele păcii este Donald Trump

7. Autodizolvarea parlamentului provizoriu. Recunoașterea actului de reunificare de către ONU.

Aceasta ar putea fi formula rusească soft pentru pace. Aceasta este poziția de compromis, nu-i așa? Cred că este baza pentru a căuta un consens binevoitor cu comunitatea internațională, inclusiv cu lumea anglo-saxonă, organizând summituri productive, mizând pe înțelegerea prietenilor noștri apropiați – partenerii noștri occidentali.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene Guvernul italian a amendat o...

EURO 2024: Portugalia, calificată în optimi

EURO 2024: Portugalia, calificată în optimi  Selecţionata Portugaliei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania,...

Pentru prima dată, un moldovean, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România, după un accident suferit în Serbia

Pentru prima dată, un moldovean, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România, după un accident suferit în Serbia Astăzi, în premieră, un cetățean moldovean, victimă...

Creștinii ortodocși sărbătoresc mâine Duminica Mare

Creștinii ortodocși sărbătoresc mâine Duminica Mare Creștinii ortodocși sărbătoresc mâine Duminica Mare, numită și sărbătoarea Sfintei Treimi sau Pogorârea Sfântului Duh. Potrivit rânduielilor bisericești, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.