Mesajul Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia Zilei Drapelului de Stat

Publicat:

Mesajul Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia Zilei Drapelului de Stat

Dragi concetățeni,

Marcăm în fiecare an Ziua Drapelului de Stat cu urarea – onor la Tricolor! O urare care nu doar celebrează steagul nostru, dar reprezintă și un îndemn la contemplare – cum onorăm noi, în viața cotidiană, acest simbol al statului nostru care este o fereastră deopotrivă spre trecut, dar și spre viitor? Cum ne arătăm respectul față de Drapelul ce servește drept ancoră și reper, amintindu-ne că, împreună, putem depăși orice obstacol?


Răspunsul este simplu – să răspundem, nu doar o dată pe an, ci în fiecare zi, chemării la unitate, solidaritate și speranță care se reflectă în cele trei culori ale Drapelului nostru!

Să fim buni și generoși unii cu alții, indiferent de limba pe care o vorbim sau de convingerile noastre, indiferent dacă suntem de la Nord, de la Centru sau de la Sud.

Să respectăm și să cinstim memoria înaintașilor noștri, a celor care au luptat pentru ca Tricolorul să fluture pe întreg întinsul Republicii Moldova.

Să ne lăsăm purtați de emoții atunci când, pe podiumul competițiilor internaționale, este înălțat, la loc de cinste, steagul care poartă faima sportivilor sau artiștilor noștri – și, astfel, a întregii țări – pe întreg mapamondul.

Să ne bucurăm, de fiecare dată când revenim de peste hotare, când zărim Drapelul în întâmpinarea noastră, urându-ne bun venit acasă.

De fiecare dată când privim spre Tricolor, să ne amintim de valorile care ne definesc pe noi: dorința de libertate și de bună înțelegere, dragostea față de pământul nostru, atașamentul față de cultura și tradițiile noastre.

De fiecare dată când privim spre Tricolor, să fim mândri de ceea ce am reușit să realizăm – și să fim încrezători în puterea noastră de a mai adăuga, zi de zi, câte o cărămidă la construcția Moldovei Europene, care să ofere pace, prosperitate și siguranță nouă tuturor.

Citește și: 27 aprilie – Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova

De fiecare dată când privim spre Tricolor, să ne amintim că suveranitatea și dreptul de a ne făuri destinul trebuie apărate de noi toți, mai ales în aceste vremuri tulburi.

A onora Drapelul de Stat înseamnă să îl păstrăm mereu în suflet și să nu uităm niciodată unde ne-am început drumul în viață, unde ne sunt rădăcinile și amintirile, dar și aspirațiile și visele!

De aceea, cu ocazia acestei minunate zile de sărbătoare, vă îndemn pe toți să dăm, în fiecare zi, prin fapte bune și vorbe chibzuite, onor la Tricolor!  

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Robert Downey Jr. va debuta pe Broadway anul acesta

Robert Downey Jr. va debuta pe Broadway anul acesta Robert Downey Jr. va debuta pe Broadway în piesa ''McNeal'', de Ayad Akhtar, dramaturg recompensat cu...

Barron Trump, primii pași în politică la 18 ani. Funcția pe care o va avea fiul cel mic al lui Donald Trump

Barron Trump, primii pași în politică la 18 ani. Funcția pe care o va avea fiul cel mic al lui Donald Trump Partidul Republican din...

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la opt ani de închisoare şi la flagelare. Cel mai recent film al său va avea premiera la Cannes

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la opt ani de închisoare şi la flagelare. Cel mai recent film al său va avea premiera la Cannes Regizorul...

Parlamentul R.Moldova a participat la Orășelul European, organizat de Ziua Europei

Parlamentul R.Moldova a participat la Orășelul European, organizat de Ziua Europei Parlamentul Republicii Moldova a participat la Orășelul European, organizat de Ziua Europei în Piața...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.