Metoda inedită prin care migranții ilegali încearcă să intre în UE via Bosnia-Herțegovina

Publicat:

Metoda inedită prin care migranții ilegali încearcă să intre în UE via Bosnia-Herțegovina

Migranții ilegali au găsit o nouă metodă de ajunge în Uniunea Europeană via Bosnia-Herțegovina, o metodă, pe cât de inedită, pe atât de violentă, relatează agenția croată de presă HINA, scrie Agerpres.

Concret, migranții trec granița în Croația, prin traversarea în autovehicule motorizate la viteză maximă, sub urmărirea poliției, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Informația a fost confirmată de poliția de frontieră a Bosniei-Herțegovina ți de Ministerul de interne croat, potrivit cărora aceste noi tactici au început să fie observate de la debutul lui 2024, în total circa 1.600 de migranți fiind opriți până acum în încercarea de a trece granița în mod clandestin.

Astfel, migranții urcă în camionete care încearcă să treacă în viteză prin puncte de frontieră mai puțin aglomerate, ignorând ordinele de oprire ale poliției.

Au fost înregistrate mai multe incidente separate de acest fel la puncte de frontieră din nord-vestul Bosniei-Herțegovina, unde se adună cea mai mare concentrație de migranți sosiți via Serbia și Muntenegru.

Mai mulți migranți ilegali, arestați

Poliția bosniacă de frontieră a confirmat că au fost arestate până acum mai multe persoane care au fost implicate în astfel de incidente și că se iau deja măsuri suplimentare, inclusiv patrule de poliție comune.

Potrivit sursei menționate, poliția de frontieră a Bosniei-Herțegovina se confruntă cu o lipsă cronică de personal și echipamente și face față cu greu problemei migrației ilegale.

În acest an, UE a alocat 6,4 milioane de euro acestei instituții, iar autoritățile din Bosnia au lansat negocieri cu Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex) în vederea unui acord privind participarea de ofițeri de poliție din UE la eforturile țării de a controla mai eficient migrația ilegală.

Citește și : Air Moldova nu mai este operator aerian. AAC a revocat certificatul

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Momentul în care o fetiță de 4 ani se urcă într-o roată panoramică și cade de la patru metri înălțime

Momentul în care o fetiță de 4 ani se urcă într-o roată panoramică și cade de la patru metri înălțime Accidentul s-a produs pe 15...

Dorin Recean, discuții cu FMI privind politica bugetar-fiscală, consolidarea sistemului bancar

Dorin Recean, discuții cu FMI privind politica bugetar-fiscală, consolidarea sistemului bancar Stadiul actual de implementare a programului cu Fondul Monetar Internațional (FMI), evoluțiile în realizarea...

Număr record de ‘stres termic extrem’ în Europa

Număr record de 'stres termic extrem' în Europa Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura a fost resimţită a...

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România Un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.