X

Metoda inedită prin care migranții ilegali încearcă să intre în UE via Bosnia-Herțegovina

Metoda inedită prin care migranții ilegali încearcă să intre în UE via Bosnia-Herțegovina

Migranții ilegali au găsit o nouă metodă de ajunge în Uniunea Europeană via Bosnia-Herțegovina, o metodă, pe cât de inedită, pe atât de violentă, relatează agenția croată de presă HINA, scrie Agerpres.

Concret, migranții trec granița în Croația, prin traversarea în autovehicule motorizate la viteză maximă, sub urmărirea poliției, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Informația a fost confirmată de poliția de frontieră a Bosniei-Herțegovina ți de Ministerul de interne croat, potrivit cărora aceste noi tactici au început să fie observate de la debutul lui 2024, în total circa 1.600 de migranți fiind opriți până acum în încercarea de a trece granița în mod clandestin.

Astfel, migranții urcă în camionete care încearcă să treacă în viteză prin puncte de frontieră mai puțin aglomerate, ignorând ordinele de oprire ale poliției.

Au fost înregistrate mai multe incidente separate de acest fel la puncte de frontieră din nord-vestul Bosniei-Herțegovina, unde se adună cea mai mare concentrație de migranți sosiți via Serbia și Muntenegru.

Mai mulți migranți ilegali, arestați

Poliția bosniacă de frontieră a confirmat că au fost arestate până acum mai multe persoane care au fost implicate în astfel de incidente și că se iau deja măsuri suplimentare, inclusiv patrule de poliție comune.

Potrivit sursei menționate, poliția de frontieră a Bosniei-Herțegovina se confruntă cu o lipsă cronică de personal și echipamente și face față cu greu problemei migrației ilegale.

În acest an, UE a alocat 6,4 milioane de euro acestei instituții, iar autoritățile din Bosnia au lansat negocieri cu Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex) în vederea unui acord privind participarea de ofițeri de poliție din UE la eforturile țării de a controla mai eficient migrația ilegală.

Citește și : Air Moldova nu mai este operator aerian. AAC a revocat certificatul

Tags: Bosnia-HerţegovinaCroatiamigrant
Externe