Mii de persoane sunt aşteptate la adunări ‘anti-mască’ în sud-vestul Germaniei

Publicat:

Mii de persoane care sunt împotriva purtării de măşti şi a restricţiilor contra pandemiei sunt aşteptaţi la Konstanz, în sud-vestul Germaniei, pentru un weekend de proteste sub supravegherea Poliţiei care se teme de escaladarea situaţiei, anunţă AFP, potrivit news.ro .

Sâmbătă, un imens lanţ uman urmează să fie organizat pe malul lacului din Konstanz, la iniţiativa “gânditorilor liberi”, o adunare diversă de opozanţi ai măsurilor legate de pandemia de Covid-19 care deja au manifestat de două ori cu zeci de mii de persoane la Berlin în timpul verii.


Citește și : Joe Biden, testat negativ pentru COVID-19

Obiectivul lor este de a aduna suficient de multă lume pentru a ajunge în Austria şi Elveţia, malurile lacului din Konstanz fiind situate de-a lungul a trei ţări.

Sâmbătă, 17 manifestaţii sau adunări sunt aşteptate la Konstanz. Duminică, 12 adunări sunt anunţate în centrul oraşului.

Poliţia aşteaptă în total 30.000 de persoane şi a prevăzut “un important efectiv” de forţe de ordine în faţa unei posibile escaladări.

Aceste proteste intervin în plină creştere a numărului de contaminări în Germania.

Sâmbătă, numărul noilor infecţii în ultimele 24 de ore s-a situat peste pragul de 2.500, adică la nivelul celui din aprilie.

Cancelarul Angela Merkel, care s-a arătat îngrijorată din cauza acestei creşteri, a anunţat marţi noi restricţii, în special pentru sărbătorile private, cu amenzi pentru cei care nu respectă anumite reguli.

Municipalitatea din Konstanz a interzis manifestările în care să fie purtate semnele regimului nazist sau “drapele ale Reichului” aşa cum s-a întâmplat la Berlin.

Citește și : Trump va fi internat într-un spital ‘pentru câteva zile’

În timpul ultimei manifestaţii la sfârşitul lui august, mai multe sute de protestatari au forţat barierele de securitate pentru a urca pe scările Reichstagului, sediul Camerei Deputaţilor (Bundestag), marcând o nouă etapă în radicalizarea mişcării.

Aceste manifestaţii adună o mulţime diversă compusă din militanţi anti-vaccin, complotişti, cetăţeni preocupaţi serios de restricţiile legate de Covid-19, dar şi, potrivit autorităţilor, simpatizanţi ai extremei drepte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Situație fără precedent. Peste 130 de mașini Fiat au fost sechestrate de poliția italiană din cauza unui simplu abțibild

Situație fără precedent. Peste 130 de mașini Fiat au fost sechestrate de poliția italiană din cauza unui simplu abțibild Poliţia fiscală italiană a sechestrat peste...

Maia Sandu și-a încheiat vizita în Germania, unde a discutat despre cooperarea economică și aderarea la UE

Maia Sandu și-a încheiat vizita în Germania, unde a discutat despre cooperarea economică și aderarea la UE În perioada 17-18 mai, Președinta Republicii Moldova, Maia...

Doi străini „au uitat” să declare 83 000 de dolari la vamă. Refuză să spună pentru ce transportau banii

Doi străini „au uitat” să declare 83 000 de dolari la vamă. Refuză să spună pentru ce transportau banii Doi nerezidenți au încercat să introducă...

Unele cafenele din Europa au interzis complet utilizarea laptopurilor, în timp ce altele percep o taxă orară

Unele cafenele din Europa au interzis complet utilizarea laptopurilor, în timp ce altele percep o taxă orară Unul dintre avantajele de a fi un nomad...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.