Miile de turiști germani NU au venit cu COVID-ul după ei în vacanța din Baleare

Publicat:

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus pe insula turistică spaniolă Mallorca şi celelalte insule Baleare rămâne relativ scăzut pentru moment, chiar şi după sosirea a mii de turişti, veniţi în special din Germania, pentru a sărbători Paştele catolic – informează dpa marţi, potrivit agerpres.

În 24 de ore, au fost înregistrate 43 de infecţii noi şi niciun deces, au declarat luni autorităţile sanitare din Palma de Mallorca. Numărul de infecţii noi a fost cu 16 mai mic decât în ziua precedentă.


Citeşte şi: 25 de lideri mondiali vor un tratat comun privind pandemiile

În urmă cu o săptămână, luni, numărul zilnic de infecţii era de 29.

Conform datelor oficiale, 42 din cele 43 de noi infecţii au fost înregistrate în Mallorca. O infecţie a fost raportată în Ibiza.

Potrivit informaţiilor disponibile, niciun turist german nu a fost testat pozitiv pentru coronavirus până acum. Cu toate acestea, guvernul regional solicită prudenţă sporită.

Autorităţile regionale nu au dezvăluit numărul de infecţii la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile. Potrivit Ministerului Sănătăţii din Spania, această aşa-numită incidenţă pe şapte zile a fost de 28,7 vineri seară în insulele Baleare – şi, prin urmare, semnificativ mai mică decât în toate părţile Germaniei.

Citeşte şi: 25 de lideri mondiali vor un tratat comun privind pandemiile

În pofida avertismentelor guvernului de la Berlin, mii de turişti au zburat în Mallorca în ultimele zile. Numai în weekend, 129 de avioane din Germania au aterizat pe insula mediteraneană.

Potrivit operatorului aeroportului spaniol Aena, vor exista 532 de legături către Mallorca, inclusiv până în ziua de luni, a doua zi a Paştelui catolic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Viziunea Schengen despre o Europă fără frontiere e pusă la încercare în Germania

Viziunea Schengen despre o Europă fără frontiere e pusă la încercare în Germania Partidele de opoziție din Germania și membri ai coaliției guvernamentale cer mai multe...

Doi condamnaţi la moarte, executaţi prin injecţie letală în Utah şi Texas

Doi condamnaţi la moarte, executaţi prin injecţie letală în Utah şi Texas Un bărbat a fost executat joi, în statul Utah, cu privire la uciderea...

Podoliak: Moscova ‘plăteşte consecinţele’ agresiunii sale prin incursiunea ucraineană în regiunea rusă Kursk

Podoliak: Moscova 'plăteşte consecinţele' agresiunii sale prin incursiunea ucraineană în regiunea rusă Kursk Incursiunea ucraineană - care se află în desfăşurare de mai multe zile...

Iranul a executat prin spânzurătoare douăzeci şi nouă de bărbaţi, într-o singură zi

Iranul a executat prin spânzurătoare douăzeci şi nouă de bărbaţi, într-o singură zi Iranul a executat prin spânzurătoare - într-o singură zi, miercuri - 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.