Ministrul Educației: Telefoanele mobile ar putea fi interzise în timpul orelor de studii

Publicat:

Ministrul Educației: Telefoanele mobile ar putea fi interzise în timpul orelor de studii

Telefoanele mobile ar putea fi interzise în timpul orelor de studii. Părinții sunt de acord cu această decizie, în special când este vorba despre elevii de la clasele primare. Pe de altă parte, copiii spun că au nevoie de telefoane mobile atunci când apar urgențe sau este necesar să le folosească la ore, la cerința profesorului. Ministrul Educației Dan Perciun a declarat că în curând va fi creat un grup de lucru care va examina reglementarea utilizării acestora în școli.

După ce săptămâna trecută ministrul Educației Dan Perciun a anunțat că telefoanele mobile ar putea fi interzise în timpul orelor, subiectul a stârnit discuții între copii, părinți și profesori, împărțind păreri pro și contra, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Maia Sandu salută decizia CC: ‘Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun’

Unii elevi afirmă că telefoanele mobile nu trebuie interzise totalmente, deoarece pot apărea anumite urgențe, de exemplu, ar avea nevoie să comunice cu părinții, alții susțin această idei spunând că telefoanele îi deranjează.

„Când dna învățătoare le spune copiilor că trebuie să aducă într-o zi telefoanele pentru a avea ceva… un joc”

„Sunt situații în care se întâmplă să fie nevoie de ele, atunci când ești bolnav sau se întâmplă ceva”

„Depinde de situație. Cineva s-a îmbolnăvit sau orice probleme care pot apărea în familie. Aceste probleme trebuie înștiințate”.

Inițiativa este salutată de unii părinți care susțin că elevii vor fi mai atenți la ore, totuși alții spun că această restricție trebuie aplicată mai mult la elevii din clasele primare, întrucât cei de la treapta gimnazială sunt capabili să nu abuzeze de telefoane.

Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Capitală a implementat deja restricții privind utilizarea telefoanelor la lecții, a afirmat directoarea instituției Nelly Berezovschi. Această decizie ar avea scopul să asigure calitatea procesului educațional.

Citește și : Interesele comune ale Iranului şi Israelului

„Ei când vin la ore, deja sunt obișnuiți, toate sunt plasate în cutiuțe. În viziunea noastră, este importantă acea cultură organizațională prevăzută în regulamentul intern”

Profesoara de Limba Germană de la liceu, Svetlana Van Der Liden, susține că la unele materii telefoanele mobile ar putea fi folosite. La limbile străine, de exemplu, ar facilita procesul de asimilare a informațiilor de către elevi.

„Eu sunt 50 la 50. Complet de interzis telefonul la copil, el va deveni ca o marionetă. E deja un drog al secolului nostru. Dacă îl iei complet, el se va întrista, dispoziția va fi altfel, nu se va concentra la ore”.

Amintim că ministrul Educației Dan Perciun a precizat că există solicitări din partea profesorilor pentru interzicerea telefoanelor mobile în timpul orelor. Oficialul a subliniat că în unele țări, cum ar fi România, Brazilia și Spania, există astfel de practici.

Citeşte şi: Camera Reprezentanţilor va vota săptămâna aceasta proiecte separate de ajutoare pentru Ucraina şi Israel

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Exporturile de cereale ale Ucrainei se duc ‘în cap’

Exporturile de cereale ale Ucrainei se duc 'în cap' Exporturile de cereale ale Ucrainei de la începutul sezonului 2023/2024 şi până în prezent au ajuns...

Au urcat la volan chiar dacă abia se țineau pe picioare

Au urcat la volan chiar dacă abia se țineau pe picioare Pericol pe drumurile publice din Căușeni. Inspectorii au dat de doi șoferi în stare...

Cinci zile de doliu naţional în Iran, prim-vicepreşedintele Mokhber desemnat preşedinte interimar

Cinci zile de doliu naţional în Iran, prim-vicepreşedintele Mokhber desemnat preşedinte interimar Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat luni cinci zile de doliu...

Irina Vlah pune presiune pe Maia Sandu

Irina Vlah pune presiune pe Maia Sandu Îi propune preşedintei să semneze „Angajamentul pentru Pace” Irina Vlah, președintele Asociației „Platforma Moldova”, a elaborat un „Angajament pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.