Ministrul Educației: Telefoanele mobile ar putea fi interzise în timpul orelor de studii

Publicat:

Ministrul Educației: Telefoanele mobile ar putea fi interzise în timpul orelor de studii

Telefoanele mobile ar putea fi interzise în timpul orelor de studii. Părinții sunt de acord cu această decizie, în special când este vorba despre elevii de la clasele primare. Pe de altă parte, copiii spun că au nevoie de telefoane mobile atunci când apar urgențe sau este necesar să le folosească la ore, la cerința profesorului. Ministrul Educației Dan Perciun a declarat că în curând va fi creat un grup de lucru care va examina reglementarea utilizării acestora în școli.

După ce săptămâna trecută ministrul Educației Dan Perciun a anunțat că telefoanele mobile ar putea fi interzise în timpul orelor, subiectul a stârnit discuții între copii, părinți și profesori, împărțind păreri pro și contra, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Maia Sandu salută decizia CC: ‘Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun’

Unii elevi afirmă că telefoanele mobile nu trebuie interzise totalmente, deoarece pot apărea anumite urgențe, de exemplu, ar avea nevoie să comunice cu părinții, alții susțin această idei spunând că telefoanele îi deranjează.

„Când dna învățătoare le spune copiilor că trebuie să aducă într-o zi telefoanele pentru a avea ceva… un joc”

„Sunt situații în care se întâmplă să fie nevoie de ele, atunci când ești bolnav sau se întâmplă ceva”

„Depinde de situație. Cineva s-a îmbolnăvit sau orice probleme care pot apărea în familie. Aceste probleme trebuie înștiințate”.

Inițiativa este salutată de unii părinți care susțin că elevii vor fi mai atenți la ore, totuși alții spun că această restricție trebuie aplicată mai mult la elevii din clasele primare, întrucât cei de la treapta gimnazială sunt capabili să nu abuzeze de telefoane.

Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Capitală a implementat deja restricții privind utilizarea telefoanelor la lecții, a afirmat directoarea instituției Nelly Berezovschi. Această decizie ar avea scopul să asigure calitatea procesului educațional.

Citește și : Interesele comune ale Iranului şi Israelului

„Ei când vin la ore, deja sunt obișnuiți, toate sunt plasate în cutiuțe. În viziunea noastră, este importantă acea cultură organizațională prevăzută în regulamentul intern”

Profesoara de Limba Germană de la liceu, Svetlana Van Der Liden, susține că la unele materii telefoanele mobile ar putea fi folosite. La limbile străine, de exemplu, ar facilita procesul de asimilare a informațiilor de către elevi.

„Eu sunt 50 la 50. Complet de interzis telefonul la copil, el va deveni ca o marionetă. E deja un drog al secolului nostru. Dacă îl iei complet, el se va întrista, dispoziția va fi altfel, nu se va concentra la ore”.

Amintim că ministrul Educației Dan Perciun a precizat că există solicitări din partea profesorilor pentru interzicerea telefoanelor mobile în timpul orelor. Oficialul a subliniat că în unele țări, cum ar fi România, Brazilia și Spania, există astfel de practici.

Citeşte şi: Camera Reprezentanţilor va vota săptămâna aceasta proiecte separate de ajutoare pentru Ucraina şi Israel

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Belgia cumpără 23 de clădiri de birouri de la Comisia Europeană pentru aproape un miliard de euro

Belgia cumpără 23 de clădiri de birouri de la Comisia Europeană pentru aproape un miliard de euro Comisia Europeană, care intenţionează să îşi reducă spaţiul...

Fermierii polonezi suspendă blocarea frontierei cu Ucraina

Fermierii polonezi suspendă blocarea frontierei cu Ucraina Fermierii polonezi au anulat luni protestul de la ultimul punct de trecere a frontierei cu Ucraina, ridicând astfel...

Maia Sandu, la Bruxelles: R.Moldova şi Ucraina au nevoie de un Plan Marshall

Maia Sandu, la Bruxelles: R.Moldova şi Ucraina au nevoie de un Plan Marshall Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care se află luni în vizită oficială...

R.Moldova va trebui să accepte muncitori din India pentru a acoperi deficitul forței de muncă (experți)

R.Moldova va trebui să accepte muncitori din India pentru a acoperi deficitul forței de muncă (experți) Tendința pe piața muncii este ca în următoarea perioadă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.