Ministrul Energiei, despre o nouă scădere a prețului gazelor naturale: ‘Nu exclud că va fi o nouă ieftinire’

Publicat:

Ministrul Energiei, despre o nouă scădere a prețului gazelor naturale: ‘Nu exclud că va fi o nouă ieftinire’

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, nu respinge posibilitatea anunțării unei noi reduceri a tarifelor la gazele naturale în viitorul apropiat.

Într-o intervenție televizată, Victor Parlicov a subliniat însă că decizia finală în această privință va fi luată de Agenția pentru Reglementare în Energetică și va fi influențată de diverse factori, scrie Ziua.md.


Citește și: Cel mai mare criminal în serie din România, eliberat: ‘Călăul de boschetari’ a ucis cu pietre 11 oameni

„Dacă prețurile vor continua să fie în zona asta și mai jos, eu nu exclud că va fi o nouă ieftinire. Aici nu depinde doar de prețul de bursă, pentru că acesta este o referință. În final contează cu cât gazul poate fi adus în Republica Moldova, livrat consumatorilor. Și mai depinde de la curs valutar, volumele: cu cât mai joase volumele, cu atât mai mari costurile de rețea”, a declarat Victor Parlicov.

Ministrul Energiei a avut și o adresare către politicienii care susțin că ar fi putut asigura un tarif la gaz mult mai mic.

Citește și:  Un al nouălea suspect în atentatul de la Moscova a fost arestat în Rusia

„Nicio problemă, eu la toți politicienii le spun: toți care se pricep la gaz, v-ați luat în dinți câte o licență, v-ați dus pe bursa la care faceți referință, ați cumpărat acolo gaz și îl aduceți încoace măcar cu cinci lei, măcar cu trei lei, măcar degeaba”, a mai punctat Parlicov.

Potrivit ultimei decizii ANRE de micșorare a tarifului, începând cu 1 martie 2024, cetățenii achită un preț de 14 lei și 47 de bani pentru un metru cub de gaz. Prețul la bursă în prezent este în jur de 300 de dolari pentru mia de metri cub.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hezbollah anunţă lansarea a zeci de rachete asupra Israelului

Hezbollah anunţă lansarea a zeci de rachete asupra Israelului Gruparea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, a anunţat vineri că a lansat "zeci de rachete"...

Biden şterge o nouă serie de credite studenţeşti, de 7,4 miliarde de dolari

Biden şterge o nouă serie de credite studenţeşti, de 7,4 miliarde de dolari Administraţia preşedintelui american Joe Biden va anula credite de studii în valoare...

FOTO/ Bărci gonflabile și accesorii pentru acestea, tăinuite într-un camion, depistate la vama Tudora. Ce riscă șoferul

FOTO/ Bărci gonflabile și accesorii pentru acestea, tăinuite într-un camion, depistate la vama Tudora. Ce riscă șoferul Cazul a fost înregistrat de funcționarii postului vamal...

SUA trimit întăriri în Orientul Mijlociu pe fondul ameninţărilor Iranului

SUA trimit întăriri în Orientul Mijlociu pe fondul ameninţărilor Iranului Statele Unite au anunţat vineri trimiterea de întăriri în Orientul Mijlociu, pe măsură ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.