Ministrul german al apărării doreşte progrese în ce priveşte constituirea unei apărări comune a UE

Publicat:

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a afirmat marţi că doreşte progrese mai rapide în ce priveşte constituirea unei apărări comune a Uniunii Europene, relatează agenţia DPA, scrie Agerpres.

Unităţi ale armatei europene trebuie să fie capabile ”să se implice în conflicte în mod robust, dacă va fi necesar”, a declarat dna Von der Leyen în deschiderea, la Berlin, a celei de-a 17-a ediţii a Conferinţei privind apărarea şi securitatea în Europa.


Citește și : Peste 600 de sinistraţi în urma revărsării unui râu în nord-vestul Columbiei

Modalitatea privind realizarea acestui obiectiv este o integrare tot mai strânsă a forţelor armate naţionale, dotarea comună şi mentenanţa echipamentelor militare, precum şi decizii politice mai rapide în legătură cu misiunile necesare, a adăugat ministrul german.

La Conferinţa privind apărarea şi securitatea în Europa, ale cărei lucrări se încheie miercuri, participă militari, politicieni şi reprezentanţi ai industriei de armament din 50 de ţări.

Potrivit dnei Von der Leyen, escaladarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina arată cât de vulnerabile sunt valorile europene comune. Este vorba despre respectarea integrităţii teritoriale şi de dorinţa de a nu escalada disputele, a precizat ministrul german.

”Şi ultima, dar nu în ultimul rând, este vorba despre marea realizare a civilizaţiei în aplanarea şi soluţionarea conflictelor dintre state prin mijloace internaţionale şi constituţionale. Kremlinul a încălcat aceste reguli şi principii în ultimii ani”, a mai spus ministrul german al apărării.

Citește și : Gaza: Mişcarea Hamas dorește formarea unui guvern de uniune naţională (surse)

DPA aminteşte că, în weekend, Moscova a deschis focul şi a sechestrat trei nave ucrainene în apropiere de regiunea disputată Crimeea. Rusia a anexat în 2014 peninsula ucraineană Crimeea, locul unde se află o mare bază navală rusească, ca represalii la înlăturarea de la putere în Ucraina a fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.