Ministrul german de interne laudă eforturile depuse de România pentru solidaritatea europeană în materie de azil

Publicat:

Ministrul german de interne laudă eforturile depuse de România pentru solidaritatea europeană în materie de azil

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a lăudat eforturile depuse de România pentru solidaritatea europeană în materie de azil, ca parte a demersului său de a adera integral la spaţiul Schengen, relatează marţi DPA.

”Aş dori să îmi exprim mulţumirile pentru buna cooperare în acest domeniu”, a declarat ministrul german după discuţiile purtate marţi, la Bucureşti, cu omologul său român, ministrul român de interne, Cătălin Predoiu, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Maia Sandu salută decizia CC: ‘Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun’

Germania sprijină România şi Bulgaria, unde Faeser a vizitat luni frontiera cu Turcia, în eforturile lor de a adera pe deplin la spaţiul Schengen, spaţiul european de liberă circulaţie.

Începând cu 31 martie, ambele ţări au ridicat controalele la frontierele aeriene şi maritime. Cu toate acestea, Austria a împiedicat până în prezent, prin veto, introducerea regulilor Schengen la frontierele terestre.

Predoiu a declarat că speră ca această problemă să poată fi rezolvată în acest an.

Progresele recente înregistrate de Bulgaria şi România în protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene au determinat deja bandele de traficanţi să caute tot mai mult rute alternative şi să ceară acum mai mulţi bani pentru a trece ilegal persoane prin una dintre cele două ţări, scrie DPA.

Citește și : Interesele comune ale Iranului şi Israelului

Numărul tot mai mare de sosiri de ambarcaţiuni ale contrabandiştilor în Cipru şi Creta reprezintă în prezent un motiv de îngrijorare pentru miniştrii de interne din statele membre ale UE.

Escaladarea situaţiei în Orientul Mijlociu şi criza economică din Egipt şi Liban, în special, înseamnă că sunt de aşteptat mişcări suplimentare de refugiaţi. Potrivit Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, solicitanţii de azil care au sosit în Italia în primele două luni ale acestui an proveneau din Bangladesh, Siria, Tunisia şi Egipt.

Potrivit Agenţiei europene pentru poliţia de frontieră şi garda de coastă (Frontex), în primele trei luni ale acestui an au fost detectate puţin sub 5.500 de sosiri neautorizate pe aşa-numita rută a Balcanilor de Vest, cu 64% mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Citeşte şi: Camera Reprezentanţilor va vota săptămâna aceasta proiecte separate de ajutoare pentru Ucraina şi Israel

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu, întrevedere la Bruxelles cu Charles Michel

Președinta Maia Sandu, care efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, anunță că a avut o întrevedere cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Potrivit șefei...

Expert : Proiectul ‘Moldova europeană’ poate să devină un banner de unitate națională

Expert ASIST Analytics: Proiectul 'Moldova europeană' poate să devină un banner de unitate națională „Proiectul „Moldova europeană” poate să devină un banner de unitate națională....

Belgia cumpără 23 de clădiri de birouri de la Comisia Europeană pentru aproape un miliard de euro

Belgia cumpără 23 de clădiri de birouri de la Comisia Europeană pentru aproape un miliard de euro Comisia Europeană, care intenţionează să îşi reducă spaţiul...

Fermierii polonezi suspendă blocarea frontierei cu Ucraina

Fermierii polonezi suspendă blocarea frontierei cu Ucraina Fermierii polonezi au anulat luni protestul de la ultimul punct de trecere a frontierei cu Ucraina, ridicând astfel...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.