Ministrul german al transporturilor : “Întreaga lume râde de acest şantier al aeroportului din Berlin”

Publicat:

Toată lume râde de proiectul Germaniei pentru un aeroport internaţional la Berlin, întârziat fără speranţă, a spus ministrul transporturilor Andreas Scheuer în remarci publicate duminică, conform agerpres.

“Întreaga lume râde de acest şantier din capitala noastră, şi nu-mi place când oamenii râd pe seama Germaniei”
a declarat Scheuer pentru ziarele grupului media Funke, conform dpa. Şi a adăugat că, în faţa acestei situaţii, nici el nu poate decât să clatine din cap.


Citește și : Israel : Netanyahu respinge ”lecţiile de morală” ale preşedintelui Erdogan

După ce iniţial trebuia să fie inaugurat în 2011, noul aeroport internaţional Berlin-Brandenburg (BER), situat lângă Schoenefeld, al doilea aeroport al oraşului (în sud-est), este programat să devină operaţional în toamna anului 2020.

Proiectul aeroportului a fost copleşit de costul şi haosul tehnic şi de amânările repetate.

Scheuer a promis să întreprindă eforturi intense împreună cu cei responsabili pentru a respecta programul. ”Nu mă mulţumesc să tot auzim că ajungem acolo”, a afirmat ministrul.

El a recomandat, de asemenea, menţinerea unui alt aeroport funcţional din Berlin, Tegel (TXL), în partea de vest a oraşului, chiar şi după ce BER se va deschide în cele din urmă.

În septembrie anul trecut, un referendum la nivelul oraşului a relevat o majoritate clară în favoarea menţinerii aeroportului Tegel. Iniţial acesta trebuia închis în 2012.

Citește și : India : Zece oameni au murit după ce un hotel s-a prăbuşit

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.