Ministrul lui Netanyahu a dat de gol atacul Israelui împotriva Iranului

Publicat:

Ministrul lui Netanyahu a dat de gol atacul Israelului împotriva Iranului

Ministrul israelian al securităţii naţionale, un membru important al guvernului Benjamin Netanyahu, a fost acuzat că subminează strategia Israelului faţă de Teheran, atribuindu-i implicit responsabilitatea pentru exploziile raportate vineri dimineaţă în Iran, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Contactate de AFP, nici armata, nici guvernul nu au comentat exploziile raportate în Iran şi atribuite Israelului de oficiali ai SUA citaţi de presa americană.


Citeşte şi: A fost sau n-a fost? Presupusul atac împotriva Iranului a fost un avertisment asupra capacităţilor Israelului – Stiripesurse.md

Itamar Ben Gvir, adept al unei linii dure în confruntarea dintre Israel şi inamicul său iranian şi care este membru al cabinetului de securitate al lui Netanyahu, a postat un mesaj scurt şi ironic pe contul său de pe reţeaua X: ‘Dardaleh!’, adjectiv din limbajul colocvial care s-ar putea traduce prin ‘nul’ sau ‘slab’.

Ministrul lui Netanyahu a dat de gol atacul Israelului împotriva Iranului

Pe lângă criticarea moderaţiei, acest lider de extremă dreapta pare să acrediteze ipoteza unui atac israelian.

Israelul a promis represalii pentru atacurile fără precedent cu rachete şi drone ale Iranului asupra teritoriului israelian weekendul trecut.

Prin atacarea Israelului pe 13 aprilie, Iranul a declarat că a acţionat în “legitimă apărare” după lovitura, pusă pe seama Israelului, care i-a distrus consulatul din Damasc la 1 aprilie şi a ucis şapte dintre soldaţii săi, inclusiv doi ofiţeri de rang înalt.

Ministrul lui Netanyahu a dat de gol atacul Israelului împotriva Iranului

Postarea de pe X a lui Itamar Ben Gvir a stârnit o avalanşă de critici pe reţelele de socializare, precum şi pe posturile de televiziune, deputata laburistă Naama Lazimi scriind: “O reacţie demnă de piromanul naţional”.

Shaiel Ben-Ephraim, universitar şi gazdă a unui podcast geopolitic, a declarat că Ben Gvir “confirmă operaţiunea israeliană ŞI o ridiculizează”.

Procedând astfel, “reduce capacitatea Israelului de a nega plauzibil şi subminează puterea sa de descurajare. O ruşine absolută din partea unui ministru”, a scris el pe X.

Ministrul lui Netanyahu a dat de gol atacul Israelului împotriva Iranului

Agenţia iraniană de ştiri Tasnim a distribuit vineri postarea lui Ben Gvir pe contul său de X.

Tally Gotliv, parlamentară de la partidul de dreapta Likud al lui Benjamin Netanyahu, a salutat evenimentele, numindu-le o “dimineaţă de mândrie” pentru Israel, într-o postare pe X.

“Israelul este o ţară tare şi puternică”, a adăugat această membră a Comisiei pentru Afaceri Externe şi Securitate a parlamentului israelian, atrăgând comentarii usturătoare la adresa sa pe platforma X.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bilanțul activității Parlamentului pe parcursul lunii aprilie

Bilanțul activității Parlamentului pe parcursul lunii aprilie 56 de proiecte de acte normative au fost votate în plenul Parlamentului, pe parcursul lunii aprilie. 18 dintre...

ANSA retrage de pe piață un lot de banane cu exces de pesticide

ANSA retrage de pe piață un lot de banane cu exces de pesticide Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recheamă din comerț peste 23 de mii...

UE prelungeşte cadrul temporar ce permite statelor membre să acorde mai uşor ajutoare publice agricultorilor

UE prelungeşte cadrul temporar ce permite statelor membre să acorde mai uşor ajutoare publice agricultorilor Un cadru temporar ce permite statelor din UE să acorde...

În ultimele șase luni, inspectorii muncii au identificat peste 600 de persoane care prestau muncă nedeclarată

În ultimele șase luni, inspectorii muncii au identificat peste 600 de persoane care prestau muncă nedeclarată În ultimele șase luni, inspectorii muncii au identificat peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.